Biškupić posjetio institut američke republikanske stranke

Hrvatski ministar kulture i međunarodni tajnik HDZa Božo Biškupić sastao se u četvrtak u Washingtonu s predsjednikom Međunarodnog instituta Republikanske stranke (IRI) Lorne Cranerom i s njime razgovarao o suradnji dviju stranaka i vlada Hrvatske i Sjedinjenih Država.

Na radnom sastanku bilo je riječi o "nastavku održavanja intenzivne suradnje između dvije stranke, Republikanske stranke i HDZ-a, koje su srodne, te vladinih institucija", priopćilo je nakon susreta hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu.

Craner je pozdravio napredak Hrvatske u procesu demokratizacije i promicanju etničke tolerancije, uključujući programe hrvatske Vlade na promicanju pomirbe, objavilo je veleposlanstvo.

Pozdravljen je i put Hrvatske prema ostvarenju njezinih glavnih vanjskopolitičkih ciljeva, ulasku u EU i NATO, a Craner je izrazio potporu Hrvatskoj u njihovom ostvarenju, navodi se u priopćenju.

Biškupić je zamolio Cranera za dodatnu pomoć SAD-a u ostvarivanju tih ciljeva, stavivši naglasak na programe obrazovanja koje vodi IRI.

Biškupić i hrvatski veleposlanik u Americi Neven Jurica sudjelovali su u četvrtak ujutro na Molitvenom doručku kojem je nazočio i američki predsjednik George W. Bush.

Hrvatski ministar kulture je u ponedjeljak doputovao u višednevni posjet Sjedinjenim Državama koji će trajati do 9. veljače.

(Hina) xsl ydj

Pročitajte više