Čelnici islamske i židovske zajednice u BiH žale zbog Papine smrti

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa efendija Cerić i predsjednik Židovske zajednice u toj zemlji Jakob Finci iskazali su u nedjelju žaljenje zbog smrti pape Ivana Pavla II., istaknuvši kako je on bio veliki zagovornik mira te istodobno istinski prijatelj BiH i svih njenih naroda.

"Papa je bio čovjek koji je vjerovao u Boga, volio čovjeka i bio slavenski Papa koji je ljubio čovjekovu slobodu", navodi se u izjavi reisa Cerića koju je prenijela Muslimanska informativna agencija (MINA).

Poglavar Islamske zajednice u BiH podsjetio je kako se s Ivanom Pavlom II. susreo tri puta - u Sarajevu, Asiziju i Banjoj Luci - te da sa svih tih susreta nosi lijepe uspomene i pamti riječi ohrabrenja da BiH ustraje na putu istine, pravde, mira i pomirenja.

"Odlazak pape Ivana Pavla II. s ovoga svijeta ostavlja veliku prazninu. Teško će biti nadomjestiti njegov moralni autoritet u svijetu", stoji u izjavi Mustafe Cerića.

Predsjednik Židovske zajednice Jakob Finci istaknuo je pak kako je Ivan Pavao II. bio dokazani prijatelj BiH konstatirajući pri tom kako će toj zemlji biti teško ponovo naći nekog tako bliskog.

"Teško da će sljedeći papa biti ovakav prijatelj našoj zemlji i poznavatelj naših problema kao što je bio Ivan Pavao II.", kazao je Finci.

(Hina) xrm ydgk

Pročitajte više