Heroj koji je u francuskom vlaku svladao terorista i spasio putnike izboden u SAD-u

Foto: FAH

AMERIČKI vojnik Spencer Stone, jedan od trojice Amerikanca koji su u kolovozu u francuskom vlaku svladali naoružanog napadača, izboden je nožem u četvrtak u Sacramentu i hospitaliziran u ozbiljnom stanju, priopćila je policija.

Stone je uboden nožem nekoliko puta u svađi ispred bara u Sacramentu, ali taj slučaj nema nikakve veze s onim u vlaku koji je vozio za Pariz, niti je napadač koji još nije ulovljen znao za Stoneov identitet, rekao je zamjenik policijskog zapovjednika Sacramenta Ken Bernard na konferenciji za novinare.

Bernard nije rekao što je uzrokovalo svađu koja je dovela do Stoneovih ozbiljnih ozljeda.

Stone se tu večer s četvero prijatelja zabavljao u obližnjim kafićima. Iako su rane djelovale ozbiljno, on nije životno ugrožen, piše CNN.


Još se ne zna točan razlog ovog napada, ali policija je rekla kako ne vjeruju da to ima veze s činjenicom što je slavan.

Policija će još ispitati neke svjedoke, ali priopćili su kako za sada nema razloga da se protiv Stonea podigne bilo kakva optužnica. Napadač je pobjegao i za njim se traga.

Stone je bio jedan od američkih vojnika koji su u kolovozu u u brzom vlaku Thalys između Amsterdama i Pariza svladali naoružanog napadača koji je prije toga ranio tri osobe.

Pročitajte više