Ivo Josipović poručio Sanaderu: On je uspaničen i pretrpjet će poraz

IVO JOSIPOVIĆ, jedan od potencijalnih SDP-ovih kandidata za predsjednika države i saborski zastupnik, tijekom današnjeg posjeta Osijeku, oštro je kritizirao uvlačenje SDP-a u slučaj Branimira Glavaša od strane premijera Ive Sanadera.

"Zamjeram premijeru Sanaderu što je slučaj Branimira Glavaša pokušao uvući kao temu za lokalne izbore i pri tome optužio SDP da je odredio tajming presude što nije točno. To je reakcija uspaničenog vođe stranke koja će na lokalnim izborima pretrpjeti teški poraz", rekao je za Slobodnu Josipović te dodao kako Glavašev slučaj nema veze s politikom i kao takvog bi ga trebalo rješavati pravosuđe, bez političkih uplitanja.

Josipović je u Osijek došao podržati Josipa Vrbošića, koalicijskog kandidata za osječkog gradonačelnika. "Vrbošić je kandidat koji jamči da će Osijek napokon krenuti putem razuma i glasom naroda, a neće biti okrenut prema prošlosti i onome što je bilo iza nas", komentirao je Vrbošićevu kandidaturu Josipovićev stranački kolega i saborski zastupnik, Mirando Mrsić, koji je istaknuo kako koalicija HSLS, HSS, SDP u Osijeku govori o razumu, toleranciji i napretku te je pozvao ostale kolege kandidate da učine isto.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više