Lozančić: Sanader se ne upliće u rad HDZ BiH

PREDSJEDNIK HDZ-a Hrvatske Ivo Sanader ni na koji način SE ne upliće u rad HDZ BiH, izjavio je u intervjuu za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista od ponedjeljka predsjednik Federacije BiH Niko Lozančić, koji je ujedno i dopredsjednik HDZ BiH.

Ova Lozančićeva izjava uslijedila je nakon učestalih medijskih nagađanja kako se navodno Sanader angažirao u preobrazbi HDZ BiH na sličan način kao što je to učinio i u HDZ-u Hrvatske.

Na novinarski upit dominiraju li Hercegovci HDZ-om BiH, ali i među dužnosnicima u Federaciji BiH i državnim tijelima BiH koje je imenovala ta stranka, Lozančić je rekao kako "te dominacije nema" dodavši kako je "moguće da je ranije bilo". Dominaciju Hercegovaca, po Lozančićevim riječima, "stalno ponavljaju oni koji ne vide promjene".

Prošloga tjedna i predsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak komentirao je odnose svoje stranke s vodstvom HDZ-a Republike Hrvatske. Čolak je tom prigodom rekao, odgovarajući na novinarski upit, kako ne vidi načina na koji bi Sanader mogao iz vodstva HDZ BiH ukloniti Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH, o čemu se nagađalo u medijima. Prema njegovim riječima, odnosi dviju stranaka su jako dobri.

Pročitajte više