Mungosi iz Vukovara zaposjeli zgradu Uprave u Zagrebu zbog neisplaćenih plaća

DJELATNICI Mungosa zaposleni na čišćenju 360 tisuća četvornih metara u vukovarskog gospodarskoj jedinici Dubrava u Vukovaru, prije nekoliko sati ušli su u zgradu uprave u Zagrebu, a ne žele iz nje izaći dok ne dobiju isplatu neisplaćenih plaća.

Naime, 53 djelatnika Mungosa, koji rade na čišćenju minsko sumnjivih površina na području Vukovara, posljednju plaću dobili su za ožujak, a još nisu dobili niti lipu za travanj i svibanj. Djelatnicima "najrizičnijeg zanimanja u Hrvatskoj" Uprava duguje i dio plaća za prošlu godinu. Djelatnici Mungosa jutros su krenuli iz Vukovara prema Zagrebu, a tražili su prijem kod predsjednika uprave, zajedno s članovima Nadzornog odbora i Fonda za privatizaciju.

Navodno se prvo razgovaralo s direktorom Mungosa Dubravkom Milkovićem koji nije imao odgovor za njihove upite, a predsjednik Nadzornog odbora Zlatko Gledec također im ništa nije mogao obećati. Mungosi u štrajku očekuju da ih prime i odgovornije osobe iz Hrvatskog fonda za privatizaciju, no pitanje je hoće li se potpredsjednik Vlade Damir Polančec pojaviti ispred štrajkaša.

"Zgradu tvrtke ne napuštamo dok nam se ne omogući sastanak s odgovornima iz HFP-a, te dok ne saznamo što je s našim plaćama", rekao je za radio Vukovar Nikola Salopek, sindikalni povjerenik za regiju Istok i predsjednik Radničkog vijeća.

I.Ć.
Foto: Hrvatski radio Vukovar

Pročitajte više