Narodne novine pokrenule program trajne edukacije pravnika

NARODNE novine pokrenule su trajnu edukaciju pravnika i informiranja o aktualnim pravnim pitanjima prema programu koji je osmislio Hrvatski pravni centar (HPC).

Direktor Narodnih novina Petar Piskač i predsjednik Stručnog savjeta programa edukacije, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu Mihailo Dika predstavili su danas novi projekt Narodnih novina, koje osim službenog lista objavljuje i pravnu literaturu.

Kako je rečeno pokretanje i razvijanje edukacijsko informacijskih oblika trajnog obrazovanja pravnika funkcionalno je povezano s nakladničkom djelatnošću, a osobito je važno zbog iznimne zakonodavne djelatnosti i promjene niza zakona vezane uz približavanje europskim integracijama.

Težište pravne edukacije bit će obrada postojećih problema u primjeni pojedinih propisa i kritičko i produbljeno upoznavanje pravne javnosti s novostima u zakonodavstvu.

Najavljeno je pet skupova do kraja godine o novostima u zakonima o zaštiti potrošača, nasljednom, stečajnom i obiteljskom pravu te o problemima lokalne samouprave. Iduće godine obrađivat će se teme iz parničnog, ovršnog, trgovačkog i upravnog prava.

Uz savjetovanja i seminare za veći broj sudionika organizirat će se manje radionice i grupne konzultacije.

Pročitajte više