Paladino će raditi u privatnoj bolnici, ali samo dio onoga što je radio na Rebru

Foto: Facebook

IZ BOLNICE  Sveta Katarina potvrdili su nam kako je doktor Josip Paladino jedan od najboljih hrvatskih liječnika i ugledni neurokirurg, član njihova tima još od listopada prošle godine. Sada su najavili intenziviranje te suradnje kao i fomiranje posebne jedinice liječnika. Članica Uprave Jadranka Primorac kaže za Index kako s doktorom Paladinom surađuju na liječenju bolesti kralješnice no nadaju se kako će se to proširiti i na elemente neurokirurgije glave.

Neprocjenjivo iskustvo

Podsjetimo, Josip Paladino jedan od najboljih hrvatskih liječnika i ugledni neurokirurg koji je dobio otkaz na Rebru jer imaju druge planove.

"Dragi naši pacijenti, ugledni hrvatski neurokirurg s međunarodnom reputacijom i velikim i neprocjenjivim iskustvom prof.dr. sc. Josip Paladino, dio je tima Specijalne bolnice Sv. Katarina. Prof.dr. Paladino je profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i jedan od vodećih neurokirurga u ovom dijelu Europe, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri je imao preko 15 tisuća operacija od čega je 16% vezano uz inozemne pacijente. Član je Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog neurološkog društva, Antropološkog društva, Svjetske udruge neurokirurga (WFNS), Europskog udruženja neurokirurga (EANS), Royal Society of Medicine te Američkog kongresa neuroloških kirurga", objavljeno je na stranici bolnice.

Poseban tim za Paladina

U razgovoru za Index članica Uprave Jadranka Primorac kaže kako s doktorom Paladinom surađuju  u liječenju bolesti kralješnice.

"Mi ćemo sada s doktorom Paladinom intenzivirati našu suradnju te radimo na dodatnom ekipiranju tima, odnosno posebne jedinice koja bi radila na elementima neurokirugije glave", kaže Primorac za Index dodajući kako trenutno raspolažu s 5 operacijskih sala, vrhunskom opremom i timom liječnika i sestara s velikim iskustvom.

"Veliki je interes za doktora Paladina. I jutros smo dobili dva upita pacijenata iz Velike Britanije. Općenito pacijenti ne dolaze samo iz Hrvatske nego iz regije i zemalja Europske unije, a velik interes samo dokazuje koliko je doktor Paladino izuzetno cijenjen stručnjak", kaže na kraju Primorac. 

 

Pročitajte više