Primorsko-goranski SDP i ARS u koaliciji u 8. izbornoj jedinici

PRIMORSKO-goranski SDP i Autonomna regionalna stranka (ARS) iz Rijeke danas su potpisali koalicijski sporazum za 8. izbornu jedinicu, koja će na parlamentarnim izborima obuhvaćati Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije.

Sporazum su potpisali predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina i predsjednik ARS-a Milivoj Brozina.

Komadina je rekao da te dvije političke stranke imaju zajedničke interese - jačanje pravne države, decentralizaciju i regionalizaciju. Izvijestio je da ARS neće imati svog kandidata na listi jer je to relativno mlada stranka koja još nema razrađenu političku infrastrukturu. Dodao je da se ime koalicije SDP-IDS nakon ulaska ARS-a neće mijenjati.

Član Glavnog odbora SDP-a Slavko Linić potvrdio je da neće biti na listi u 8. izbornoj jedinici. Linić je rekao da postoji mogućnost, ali nije izravno potvrdio, da bude na listi u 10. izbornoj jedinici, gdje bi mu protukandidat iz HDZ-a bio Ivo Sanader. Dodao je da će o tome večeras odlučivati čelništvo SDP-a.

Linić je najavio da, po posljednjim saznanjima, u koaliciju za 8. izbornu jedinicu sa SDP-om, IDS-om i ARS-om ide i LS. Potvrdio je da na listi za tu izbornu jedinicu neće biti ni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina, niti predsjednik riječkog SDP-a Vladimir Šepčić.

Pročitajte više