Pula: Ravnateljica Saša Broz predstavila ovogodišnji kazališni program

RAVNATELJICA Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula Saša Broz na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli najavila bogat i atraktivan program prvog dijela kazališne sezone.

Po njezinim riječima, od siječnja do konca svibnja u Istarskom narodnom kazalištu bit će prikazano 17 predstava od kojih će biti predstavljene i četiri premijere.

Tijekom ožujka bit će prikazane dvije premijere "Ne šetaj okolo posve gola" Georgesa Feydeaua u koprodukciji Istarskog narodnog kazališta i kazališta "Kerempuh" iz Zagreba. Redatelj je Ivica Buljan, a glavne uloge tumače Tarik Filipović i Mia Begović.

Druga je "Kapetan John Peoplefox" u režiji Mustafe Nadarevića na tekst Dušana Radovića.

U travnju će premijerno biti izveden "Zločin na kozjem otoku" u režiji Senke Bulić, a u svibnju u koprodukciji s Turističkom zajednicom grada Pule u sklopu Tjedna antike predstava "Marija Magdalena" u režiji Ivice Boban.

Govoreći o financijskoj strani tih projekata, ravnateljica Saša Broz istaknula je kako je prijedlog proračuna grada Pule za Istarsko narodno kazalište u sljedećoj sezoni 4,2 milijuna kuna, što ne smatra dovoljnim da se pokrije cijeli program.

"Za realizaciju ovog iznimno bogatog programa optimalno bi bilo oko pet milijuna kuna", istaknula je Saša Broz dodavši kako je dužnost ravnateljice te kazališne kuće preuzela 15. studenoga prošle godine. Tada je, dodala je ona, "zatekla dugovanja kazališta od 1,1 milijun kuna", ali se nada kako to neće utjecati na ovogodišnju kazališnu sezonu.

Pročitajte više