RIM: PARLAMENT ODOBRIO OSTANAK TALIJANSKIH VOJNIKA U IRAKU

Talijanski parlament odobrio je u četvrtak navečer ostanak talijanskih snaga u Iraku na prijedlog vladine koalicije desnog centra, a odbacio je prijedlog oporbenog lijevog centra o hitnom povlačenju talijanskih vojnika. L

Zastupnički dom je najprije odbio prijedlog oporbenog lijevog centra koji je tražio da se talijanski vojnici odmah vrate iz Iraka. Sa 219 glasova "za" prijedlog o povlačenju, 282 protiv povlačenja i 5 suzdržanih glasova odbijen je prijedlog lijevog centra. Nakon toga se glasovalo o prijedlogu stranaka većinskog desnog centra te je odobren ostanak talijanskih vojnika i podržana je vlada Silvija Berlusconija. "Za" prijedlog stranaka desnog centra vlade Silvije Berlusconija o nastavku talijanske misije u Iraku glasovalo je 285 zastupnka, protiv je glasovalo 225, a jedan je bio suzdržan.

Berlusconi je tako dobio potvrdu Parlamenta za svoju politiku u Iraku o kojoj je govorio po pola sata u Zastupničkom domu i zatim u Senatu, te je najavio da će Vijeće sigurnosti UN-a donijeti novu rezoluciju o Iraku do 21. lipnja, a do 30. lipnja će vlast u Bagdadu preuzeti nova iračka vlada.

(Hina) xst ysd

Pročitajte više