Tolušić žestoko napao Marasa, ali je slučajno u nezgodnu situaciju stavio Zdravka Marića

Foto: Hina

MINISTAR poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je kako u slučaju Agrokor svi rade svoj dio posla, uključujući policiju i Državno odvjetništvo, te da će, ako je netko kriv, za to i odgovarati, ali će to utvrditi istraga i započeti izvidi.

Na upit novinara  jesu li on i njegovi prethodnici, bivši ministri poljoprivrede, mogli znati što se događa u Agrokoru s obzirom na velike svote proračunskog novca koje su doznačavani koncernu za proizvodnju, Tolušić je rekao da se "kada se govori o bivšim ministrima, iz dana u dan čudi naknadnoj pameti onih koji imaju nešto za reći o slučaju Agrokor".

Najmanje je upetljana u priču o Agrokoru ova Vlada, a velika većina resornih ministara nije imala nikakve veze s tim. Dio jest, ali se nije u Agrokoru nešto dogodilo zadnjih šest mjeseci ili godinu dana, već u zadnjih 15 do 20 godina, kazao je Tolušić tijekom posjeta osječkom Poljoprivrednom fakultetu.

"I sada su svi oni koji su to znali, odobravali HBOR-ove kredite, prije 4 do 5 godina, kao Gordan Maras, došli naknadnoj pameti i čude se da nešto nije u redu", ističe Tolušić. Znalo se da s Agrokorom nešto nije u redu i ranijih godina, "ali nitko ništa nije poduzimao do ove Vlade".

Poručio je da će Vlada riješiti "ovaj vrući krumpir i dovesti gospodarstvo i cjelokupnu gospodarsku situaciju u normalan smjer".

Tolušić slučajno Marića nazvao neznalicom

Tolušić je, osim što je prozvao Marasa, u neugodnu situaciju stavio svog kolegu, ministra financija Zdravka Marića. Naime, Tolušić kaže da se i ranijih godina znalo da nešto nije u redu s Agrokorom.


Ministar Marić to nije znao u siječnju.

"Agrokor je i dalje dobra kompanija, ne vjerujem da će doći do bankrota", rekao je Marić 26. siječnja, pa dodao: "Proteklih godinu dana kao ministar pratim Agrokor kao i za svaku drugu kompaniju. A što se tiče same situacije, mislim da su i iz same kompanije jučer u priopćenju jasno naznačili da ne postoje rizici što se tiče njihovih obveza u dogledno vrijeme".

Dakle, ako se znalo prošlih godina, a Tolušić kaže da se znalo, kako je onda moguće da ministar financija to nije znao u siječnju ove godine?

Marasu se prozivke nisu svidjele

Marasu se prozivke nisu svidjele

Osim što je nenamjerno Marića učinio neznalicom, Tolušić je, spomenuli smo ranije, prozvao Gordana Marasa. Marasu se te prozivke nisu svidjele. Na svom Facebooku žestoko je odgovorio Tolušiću.

"Ovaj majstor Tolušić mene proziva radi Agrokora. U kojem taj virtualnom svijetu živi?

Iz koje je stranke Canjuga? Čiji je premijer Valentić? Koja stranka je bila na vlasti kada je Todorić kupovao tvrtke od države? Iz koje firme je došao njegov kolega ministar financija Zdravko Marić.

Jel taj čovjek Tolušić normalan?


Tolušiću, politički HDZ=Agrokor", napisao je Maras.

No, zanimljivo, nije odgovorio na prilično izravnu Tolušićevu prozivku, a to je da je HBOR u njegovo vrijeme u vladi Todoriću davao povoljne kredite.

"Razlika između Piruške Canjuge i Zdravka Marića oko Agrokora je ta što je Piruška Canjuga bila članica uprave, a Zdravko Marić nije. Znali su o Agrokoru vjerojatno isto. Marić o financijama, bilancama Agrokora i više.
Piruška Canjuga je u pritvoru, Zdravko Marić je u vladi. Tako to radi HDZ", dodao je Maras u jednoj ranijoj objavi.


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Pročitajte više