Ubijeni mladić bježao od policije jer mu je istekla viza?

NEDUŽNI muškarac kojeg su policajci ustrijelili s pet metaka u glavu misleći da je bombaš samoubojica, boravio je u Engleskoj s isteklom vizom.

Pretpostavlja se da je Jean Charles de Menezes zbog istekle vize pobjegao od policije, nagađa BBC.

Naime, električar Jean boravio je u Engleskoj s studentskom vizom koja dozvoljava tek par radnih sati tjedno. No, rodbina ubijenog Brazilca odbija nagađanja da nije imao valjanu vizu i traži istragu zbog ubojstva.

U međuvremenu, kako javlja BBC, policijska istraga se nastavlja, a u tijeku je intenzivna potraga za osobama koji su pokušali aktivirati eksplozivne naprave u londonskom metrou.

Prema posljednjim informacijama naoružana policija vrši racije u stanovima u sjevernom Londonu vezane uz posljednje londonske napade.

BBC je oko 16h objavio da je policija objavila imena dvojice uhićenih muškaraca koje se sumnjiči za napade na London prošlog četvrtka. Radi se o Muktar Saidu Ibrahimu (27) i Yasinu Hassanu Omaru (24).

Antiterorističke postrojbe londonske policije su u ponedjeljak uhitila još dva osumnjičenika za neuspjele napade izvršene u četvrtak, ali još nije objavila njihova imena.

Pročitajte više