Legendarna znanstvenofantastična franšiza dobiva novi nastavak, glumi Jeff Bridges

Screenshot: YouTube/Disney

OSKAROVAC Jeff Bridges glumit će u trećem filmu Disneyjeve franšize Tron, nazvanom Tron: Ares, piše Deadline. Bridges je igrao glavnu ulogu u filmu Tron iz 1982. godine i sporednu ulogu u njegovom nastavku, Tron: Legacy iz 2010. godine. Oba filma bila su komercijalno uspješna, a originalni Tron danas ima kultni status među ljubiteljima znanstvene fantastike.

Bridges je u originalnom filmu utjelovio programera Kevina Flynna, koji zapne u digitalnom svijetu, gdje sudjeluje u smrtonosnim borbama kako bi se vratio u stvarni svijet.

Glumac je nedavno gostovao u podcastu Film Comment, gdje je otkrio da glumi u nadolazećem nastavku kultnog serijala. "Ovu subotu počinjem snimati treći film serijala Tron. Jared Leto je zvijezda trećeg filma. Jedva čekam početi raditi s njim, divim mu se", izjavio je Bridges.

Osim Leta i Bridgesa, u trećem filmu glumit će Greta Lee, Evan Peters, Hasan Minhaj, Jodie Turner-Smith, Arturo Castro, Cameron Monaghan i Gillian Anderson. Film režira Joachim Rønning, redatelj filmova Maleficent: Mistress of Evil i Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Film će pratiti Aresa (Leto), visoko sofisticirani program koji je zbog opasne misije poslan iz digitalnog u stvarni svijet. Scenarij za film napisali su Jesse Wigutow i Jack Thorne.

Tron: Ares produciraju Leto, Sean Bailey, Jeffrey Silver, Justin Springer, Emma Ludbrook, Steven Lisberger i Russell Allen. Film će imati premijeru 2025. godine.

Tron i Tron: Legacy u Hrvatskoj su dostupni na streaming servisu Disney +.

Pročitajte više