Glovo napušta Sloveniju

Editorial credit: Myriam B / Shutterstock.com

GLOVO sutra napušta Sloveniju. Uobičajene usluge pružat će do do 10. svibnja do 22 sata, a tim korisničke službe pružat će usluge do 31. svibnja, priopćili su iz tvrtke.

"Hvala vam na svim vašim narudžbama na aplikaciji Glovo. Zahvalni smo na prilici da vam dostavimo", napisali su u poruci korisnicima. Kako javlja Forbes Slovenija, tvrtka je nekim medijima najavila da će tražiti odgovarajuće poslove za zaposlenike u svojim uredima u drugim zemljama.

Obećavaju i otpremnine u iznosima iznad zakonom propisanih minimuma. Krajem 2023. godine u Glovu u Sloveniji bilo je zaposleno 19 ljudi. Ušao na slovensko tržište 2021. akvizicijom Ehrane.

Inače, ova španjolska tvrtka osnovana je 2015. godine u Barceloni, a posluje u južnoj, srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi te Africi. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, trgovačkim lancima, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama, a uključuje i kategoriju razno koja korisnicima omogućuje naručivanje što god žele. U Sloveniji su uz finski Wolt bili najjači. 

Pročitajte više