Kako živi žena koja je bogatija od J.K. Rowling i kraljice Elizabete zajedno

Foto: Instagram

KIRSTY BERTARELLI najbogatija je žena u Velikoj Britaniji.

I kao multimilijarderka živi prilično nevjerojatnim životom, piše Business Insider.

Njezino je bogatstvo toliko da nadmašuje bogatstvo J.K. Rowling i kraljice Elizabete zajedno, a iznosi oko 9,75 milijardi funti, prema podacima na listi najbogatijih u 2014. godini koju je sastavio Sunday Times.

Još kao tinejdžerica ona je postala miss Velike Britanije, u 20-ima uspješna autorica pjesama, a u 30-ima supruga i majka troje djece, koje je rodila najbogatijem Švicarcu Ernestu Bertarelliju, koji je svoju obiteljsku farmaceutsku tvrtku Serono 2007. godine za devet milijardi funti prodao Mercku.

Kirsty je sad u 40-ima i pokušava osvojiti svijet svojim pjevanjem. A u tome ju je već podržao Mick Hucknall iz Simply Reda te je nastupila za princa i princezu od Monaca.

A iako se bogato odala, Kirsty Bertarelli, djevojački Roper, i odrastala je u bogatstvu. Rodila se u Staffordshireu 30. lipnja 1971. godine, a njezin je otac, zajedno sa svojom braćom, bio vlasnik jedne od najvećih tvornica za proizvodnju keramike u svijetu, Churchill China. Išla je u privatnu školu, a sama je kazala da je kao dijete "imala tako mnogo mogućnosti: od jahanja do tenisa": "Učili su nas pravim vrijednostima, za blagdane smo radili u očevoj tvornici. Naučili su nas kako biti prizemljen", ispričala je svojedobno.



Kad je imala 17 godina priključila se modnoj agenciji u Manchesteru, a oni su je prijavili na izbor ljepote. 1988. osvojila je titulu najljepše Britanke i postala druga pratilja Miss svijeta. To joj je otvorilo vrata glazbene industrije pa je potpisala za Warner Records i počela profesionalno pisati glazbu.

U međuvremenu je 1997., kad je imala 26 godina, upoznala budućeg supruga Ernesta Bertarellija na večeri u jednoj vili na Sardiniji. "Tako je puno djevojaka željelo biti s njim, a mislim da sam mu ja bila pravo naivno osvježenje", kazala je. Za njega se udala 2000. godine, iste godine kad je imala i svoj prvi singl koji je bio na broju jedan, "Black Coffee", koji je napisala zajedno s izvođačicama All Saints. 2000. godine je i službeno prvi put proglašena najbogatijom ženom u Britaniji.

Na medenom mjesecu zatrudnjela je s prvim djetetom, kćeri Chiarom koja danas ima 13 godina. Nakon nje rodila je još dvoje djece, Falca koji sad ima devet godina i Alcea koji je navršio sedam.

Njezini snovi o tome da postane pjevačica stavljeni su na čekanje kad se čitava obitelj preselila na Novi Zeland, a potom u Španjolsku zbog Ernestovog jedriličarskog tima Alinghi. Od 2003. do 2007. godine njegov je tim osvajao America's Cup. Unatoč zaposlenom stilu života, Kirsty tvrdi da su svi u obitelji jako bliski: "Ernesto i ja smo uvijek kod kuće, odgajamo djecu. Svako jutro im spravljamo doručak".

Ipak, nakon 2008. Kirsty je kazala da je oduvijek željela "biti pop zvijezda" jer "piše pjesme od tinejdžerskih godina", a odlučna je u tome da sama probije put na scenu: "Ne mislim da će Ernesto prestati raditi i osloniti se na moju zaradu, ali svejedno mi se jako sviđa što zarađujem svoj novac. Važno je da žena ima osjećaj vlastite vrijednosti", kazala je.



2010. godine nastupala je sa Simply Red na Jazz festivalu u Montreuxu, a potom i u Edinburghu. U međuvremenu je izdala nekoliko singlova, pjevala za princa od Monaca, 2013. izdala album "Love", a potom 2014. i drugi "Indigo Shore". Nakon svega ipak kaže: "Najviše me inspirira moj suprug. On mi je vječna inspiracija".

Pročitajte više