Ksenija Erker: Fašizam broja 34 i 36 ljuti i manje punije žene



DANAS je u Zagrebu otvoren dućan modnog branda Maxy Pretty, a u njemu sve žene koje nose konfekcijske brojeve od 44 do 54, mogu doći na svoje i pronaći brojne trendovske komade odjeće u, za njih, prihvatljivim veličinama. Otvorenje dućana pohodile su poznate punašnije dame, Danijela Dvornik, Elizabeta Gojan, Ksenija Erker i Karmela Vukov Colić. Nakratko se na otvorenju pojavila i Ivana Brkljačić.

"Puno mladih djevojaka koje su punije dolazilo i pitale nas imamo li nešto malo drugačije, otkačenije"

Vlasnica dućana Maxy P, ispričala nam je ponešto o tome kako je došla na ideju da otvori dućan na kojem će sve punašnije žene doći na svoje. "Na ovu ideju smo došli jer nam je jako puno mladih djevojaka koje su punije dolazilo i pitale nas imamo li nešto malo drugačije, otkačenije. Mi smo se tom mišlju bavili dvije godine, i sad smo za ovu kolekciju proljeće/ljeto nastojali napraviti nešto prilagođenije njima. Sada vidimo da su i naše dugogodišnje mušterije otkrile da ovdje ima ponešto i za njih. Nešto drugačije, nešto trendi", rekla je Tanja Zimić.

"Moja mama se ovdje oblači, a ako je vjerovati genetici, i ja ću se kad tad krenuti oblačiti ovdje"

Iako ju ne muče suvišni kilogrami, Karmela Vukov Colić otkrila nam je  da je svjesna da će se to jednog dana dogoditi, jer joj je to, kaže, u genima. "Moja mama se ovdje oblači, a ako je vjerovati genetici, i ja ću se kad tad krenuti oblačiti ovdje", otkrila nam je simpatična voditeljica i nadodala da smatra kako treba biti više ovakvih dućana.

"U redu je imati viška kilograma i biti malo krupniji, nije to loše i nezdravo, dapače, ovo drugo je"

"Ovakve stvari daju dobru poruku mladim curama koje su sa svih strana bombardirane manekenkama, mršavicama i anoreksičarkama. U redu je imati viška kilograma i biti malo krupniji, nije to loše i nezdravo, dapače, ovo drugo je", rekla je i nadodala da smatra da su krivci za trend mršavica mediji, ali i modni svijet. "Lakše je obući djevojčice broja 34 na kojima se ističe kreacija, nego žene s oblinama. Stvarna žena treba biti žena u pravom smislu riječi", zaključila je Karmela.

"Fašizam broja 34 i 36 ljuti i ove žene koje imaju i malo veći konfekcijski broj"

S njom se složila i Ksenija Erker, glazbenica i članica žirija u showu "Zvijezde pjevaju". "Fašizam broja 34 i 36 ljuti i ove žene koje imaju i malo veći konfekcijski broj, kao što je 40, a mi koje imamo i do 50, tražimo uvijek nešto za obući. Strašno nas veseli otvaranje dućana. Ima brojeva za sve, i imamo ono što tražimo, nešto otkačenije i mladenačkije", otkrila nam je Ksenija.

Pročitajte više