Povratak Rolls-Roycea u Indiju

NAKON više od pedest godina izbivanja luksuzna britanska marka vraća se u Indiju. Novi Rolls-Royce Phantom prvi će moći vidjeti stanovnici Bombaja, odnosno kako se sad zove Mumbaj.

Već je od samih svojih početaka Rolls-Royce bio prisutan na indijskom poluotoku. Početkom prošlog stoljeća Indija je bila dio britanskog imperija, što joj je uz sve nedaće omogućilo i nešto dobroga. Britanci su opet tu, ali samo u poduzetničkom smislu, pa tako indijska Tata proizvodi gradski model (Indica) za posrnuli Rover.

Phantom je najatraktivniji proizvod ove marke, a predstavljen je u siječnju 2003. godine. Automobil je odmah stekao status najluksuznijeg automobila u svijetu, što se značajno odrazilo na tempo proizvodnje u pogonima smještenim u Goodwoodu. Inače, Phantom pokreće 6.75 V12 benzinski motor i ubrza do 100 km/h u 5,9 sekundi.

Navnit Motors, distributer BMW-a za Indiju, početkom travnja je proširio asortiman ponudom Rolls-Roycea, tvrtke u većinskom vlasništvu bavarskog proizvođača. Prilikom službenog početka prodaje nisu skrivali optimizam rekavši da su uvjereni u uspjeh Phantoma na indijskom tlu. Očekuje se da bi glavni kupci mogle biti mnogobrojne bollywoodske zvijezde.

Pročitajte više