Provjerili smo koliko Hrvati znaju o Božiću, neki odgovori izazivaju susramlje

Foto: Index

BOŽIĆ je jedan od, ako ne i najvažniji, ali i najomiljeniji kršćanski blagdan. S tim na umu, čini se sasvim očekivano da svi znamo što na taj veliki blagdan obilježavamo. Štoviše, djeluje suvišno provjeravati znaju li ljudi da na ovaj dan vjernici slave rođenje Isusa Krista. 

No, ipak smo odlučili testirati njihovo znanje. Očekivali smo da će svi znati odgovore na ona najosnovnija pitanja, ali priznajemo da smo u nekim trenucima ostali zatečeni. 

Prošetali smo Zagrebom i osim lokalaca i domaćih turista, naišli smo i na posjetitelje iz Slovenije koje smo također izrešetali pitanjima. Neki su nas odgovori iznenadili, neki iskreno nasmijali, a nabasali smo i na studente Katoličkog bogoslovnog fakulteta koji ne samo da su znali odgovore na sva pitanja već su nas i natjerali da neka od njih ponovno proučimo jer bili smo u krivu.  

I dok se većina pita je li trošenje novca i adventsko pretrpavanje hranom zaista u duhu Božića, nakon ove ankete čini nam se kao da bismo se trebali zapitati znamo li uopće što je Božić.

Bivši kapetan nogometnog kluba Rijeka Mate Maleš oborio nas je s nogu svojim poznavanjem Isusovog rođenja.

Na Adventu smo sreli i hrvatsku glumicu Madu Peršić, a njene muke s biblijskim pitanjima morali smo izdvojiti.

Pročitajte više