Bandić primio izaslanstvo HRS-a: "Rukometni dom je prioritet, ali vremena su teška"

Foto: Cropix

MILAN BANDIĆ primio je u četvrtak izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), stručnog stožera muške reprezentacije i brončanih rukometaša te im čestitao na osvajanju trećeg mjesta na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

"Rukomet je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova i svojim zajedništvom prezentirali ste Zagreb i Hrvatsku na najbolji mogući način",  istaknuo je gradonačelnik u prigodnoj riječi.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola zahvalio je na čestitkama i potpori te zamolio gradonačelnika za pomoć kako bi se rukometašima, kao jednima od najtrofejnijih hrvatskih sportaša, osiguralo da imaju vlastitu rukometnu dvoranu, odnosno bolje uvjete za treniranje i klupske, odnosno reprezentativne nastupe. "Sada imamo velike troškove, jer se za svaki nastup u dvorani led mora prekrivati parketom",  dodao je.

"Imate prioritet, ali ne smijemo se zaletavati, moramo biti odgovorni, jer vremena su teška, kriza i recesija je, nema sponzora, ali vjerujem da ćemo ga kada prođe kriza kroz godinu i pol moći krenuti u ostvarenje tog projekta, ako bi vlada preuzela 50 postotni udjel u pokrivanju troškova. Do tada ćemo pronaći neko zamjensko rješenje", poručio je Bandić.

"U proteklih 17 godina čuli smo mnoga neostvarena obećanja bivših vlada i gradonačelnika. Predložem da se organizira sastanak kako bi se taj problem trajnije riješio i kako bi mogli učiniti značajniji iskorak u razvoju rukometnog sporta u Zagrebu", istaknuo je Zoran Gobac.

Pročitajte više