Blanka Vlašić: Sanjam zlato u Riju

BLANKA VLAŠIĆ, u razgovoru za slovenski portal siol.net, komentirala je uspjehe Sandre Perković, očekivanja od Usaina Bolta, Primoža Kozmusa i brojne druge teme.

"Sandra Perković je nastavila s uzdizanjem hrvatske atletike. S tim problemom sam se ja mučila na početku karijere zajedno s Ivanom Brkljačić. Bile smo juniorske prvakinje svijeta 2000. godine, ali tada atletika u Hrvatskoj nije imala odgovarajući tretman. Puno sam radila na podizanju renomea atletike, a sada je taj trend nastavila i Sandra", smatra Blanka koja u London nije otputovala zbog komplikacija s oporavkom nakon operacije Ahilove tetive.

"Moj san ostaje zlatna olimpijska medalja kojoj se nadam u Riju, ali ako je i ne osvojim mislim da sam već postigla jako puno toga u svojoj karijeri. Toliko zlata na svjetskim i europskim prvenstvima, pobjeda na mitinzima, a ostaje i dalje lov na svjetski rekord. Mnogi već sumnjaju u mene, a ja sam sretna i vrlo motivirana da im dokažem da nisu u pravu. Važno mi je da se s vremenom i dalje sve bolje slažem sa svojim timom, ocem Joškom i trenerom Bojanom Marinovićem."

Poznato je da Blanka izuzetno cijeni jamajčanskog sprintera Usaina Bolta kojeg drži jednim od najvećih atletičara svih vremena.

"On je apsolutni kralj atletike. Vrlo je karizmatična i zanimljiva osoba, a već dugo niti jedan sportaš nije bilo toliko popularan na cijelom svijetu. Još od vremena Carla Lewisa. Što se tiče natjecanja u Londonu teško je predvidjeti kako će se stvari razvijati. Svi su u Daeguu na SP-u očekivali sigurnu pobjedu Bolta, a on je krivo startao i ostao bez plasmana. Mislim da mu Blake može ozbiljnije zaprijetiti na 200 metara, premda će, kažem, sve biti otvoreno", ocijenila je Vlašić.

Neizbježna su bila i pitanja vezana za slovenski sport na Olimpijskim igrama i njihova bacača kladiva Primoža Kozmusa koji brani zlato iz Pekinga.

"U svakom slučaju želim svu sreću Kozmusu. Mislim da bi za njega možda bilo dobro da napravi malu pauzu i odmori se od natjecanja. Ponekad kada sve osvojite, a on ima i svjetski i olimpijski naslov, dolazi do pada motivacije pa bi pauza bila dobrodošla. Što se tiče Slovenije, kao i Hrvatska, s obzirom na veličinu i broj stanovnika radi se o vrlo uspješnim zemljama na Olimpijskim igrama. Slovenci su oduvijek bili sportska nacija, a za nas koji dolazimo iz malih zemalja uvijek je dodatni motiv nositi se s velikima."

Pročitajte više