Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Detroitu pobjeda treba za doigravanje

Foto: Guliver Image/Getty Images

Hokej na ledu, NHL, Detroit - Nashville

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Susret je ovo ekipa u potpuno različitim situacijama i ambicijama, ali i motivaciji. Detroit naprosto mora pobijediti u ovoj utakmici želi li u playoff, dok s druge strane Nashville je već odavno otpisani i oni će u subotu završiti svoju sezonu.

Detroit trenutno drži zadnju poziciju koja vodi u playoff no imaju samo bod prednosti pred Columbusom što ipak nije gotovo ništa. Poraz u ovoj utakmici mogao bi značiti propuštanje playoffa što za domaćine nije prihvatljiva opcija.

Povratkom kući počele su i odlične igre pa su tako u dvije zadnje utakmice kod kuće uvjerljivo svladali Kojote i Kingse koji su mnogo jača momčad trenutno nego Nashville. Jučer su bili impresivni protiv Kingsa koje su totalno nadigrali iako su gubili. Tek su u trećoj trećini slomili utakmicu i otišli na dva razlike no i to je dokaz ogromnog karaktera ekipe. Dvaput su ove sezone već svladali Predse i to shutoutom, a sada imaju i ogromnu motivaciju na svojoj strani.

"Još uvijek imamo dvije utakmice pred sobom koje moramo pobijediti. Trebamo bodove iz obje utakmice koje slijede. Protiv Nashvilla bit će vrlo važno kako ćemo krenuti u utakmicu i kako ćemo se postaviti u prvih nekoliko minuta", kazao je napadač Jordin Tootoo.

Nedostaju im standardno Helm, Samuelsson, Bertuzzi, Miller i upitan je Franzen. Jedino je Franzen nešto važniji igrač no situacija je takva da o tome jednostavno ne mogu voditi računa jer je ova utakmica jedna od onih koje se ne smiju izgubiti ni pod koju cijenu.

Nashville je već dugo bez šansi za playoff, a tako je i igrao u ovom završetku sezone. Očajno i jadno nažalost to je rezime njihovih zadnjih 13 utakmica u kojima imaju samo dvije pobjede. No pobjedu su ostvarili u zadnjoj utakmici kod kuće protiv također otpisanih Flamesa koje su jedna na jedvite jade uspjeli dobiti.

Njih su masakrirale ozljede i to se mora odmah reći. Nedostaje im trenutno čak sedmorica napadača i jednostavno u takvim je uvjetima nemoguće normalno igrati i funkcionirati. Imali su čak osam poraza za redom prije ove pobjede protiv Flamesa. U njoj su ipak pokazali malo volje i želje, a bila im je to zadnja utakmica kod kuće ove sezone pa su morali malo stisnuti kako bi pobjedom pozdravili navijače. No ovdje protiv Detroita šanse su im minimalne iako su slavili protiv njih ove sezone na samom početku, ali to je bilo kod kuće i kompletnog sastava.

"U zadnje vrijeme dečki su dobro i naporno radili no kroz utakmica za to nisu dobili nagradu. No eto u zadnjoj domaćoj utakmici nagrađeni su za dobru igru. Već smo bili pomalo zaboravili kako je to kad pobijediš u utakmici", kazao je trener Barry Trotz.

Predsima nedostaje čak sedam napadača i to je ogroman hendikep s kojim se teško nose, a nije baš niti da im je obrana u nekoj briljantnoj formi tako da stvari ne stoje najbolje ako kvalitetnijim domaćinima dodajemo i ogroman motiv.

Prognoza: 

Detroit – Nashville, tip 1

Stvari su ovdje potpuno jasne već iz same najave. Detroit je u žestokoj borbi za playoff i poraz za njih nije opcije. Pobjedom bi se jako približili svojem cilju. Povratkom kući ponovo su počeli igrati odlično, a to su dokazali razbijanjem Kojota i jučer prvaka Kingsa. Protiv njih su slavili dosta uvjerljivo i ne vidim kako ne bi danas protiv očajnog Nashvillea. Gosti imaju 11 poraza u zadnjih 13 utakmica, a slavili su u zadnjoj protiv Flamesa koji su također otpisana ekipa. Nikakve šanse nemaju za playoff  pa im se motivacija ne može komparirati s onom domaćina. Detroit je u situaciji u kojoj mora pobijediti, pred domaćim su navijačima i sve drže u svojim rukama. Nashvillu fali sedam napadača, zbog čega sumnjam da mogu ozbiljnije prijetiti. Zadnje dvije njihove ovosezonske utakmice dobio je Detroit uvjerljivo shutoutom, a sličan scenarij vidim i danas kada im u 60 minuta igre 'staje' cijela sezona. Situacija im je idealna, tečaj je OK i definitivno zaslužuje srednji ulog.

Pročitajte više