Sjajni Henriquez odveo Dinamo do prve ovosezonske pobjede nad Zagrebom

Foto/Video: GNK Dinamo

DINAMO je rutinski, u pravom smislu te riječi, došao do 19. ovosezonske prvenstvene pobjede. Prvi put ove sezone svladali su Zagreb, pred oko tisuću gledatelja na suncem okupanom Maksimiru.
 
Utakmica HNL ritma
 
Mamić je imao dosta problema s izostancima pa je zbog toga na mjestu lijevog beka od prve minute u svom debiju zaigrao 17-godišnji Borna Sosa.
 
Krenulo je dosta mirno, u HNL ritmu, a tek je u 14. minuti stiglo uzbuđenje kad je Pjaca nakon sjajne Livakovićeve obrane udarca Fernandesa pospremio loptu u mrežu, no pogodak je opravdano poništen zbog debelog zaleđa.
 
Medićev promašaj Henriquez ubrzo kaznio
 
Zagreb je opet dobro izgledao u gostima kod Dinama, još jednom su brzim izlascima znali izigrati obranu domaćina. Iz jedne takve akcije u 25. minuti Gabrijel Boban je pronašao u sredini Medića, Eduardo je ispao s tim dodavanjem, ali udarac Lovre Medića prema praznoj mreži zaustavio je Šimunović.
 
Kazna je uslijedila nakon tri minute. Po desnoj strani prošao je Matel, ubacio u sredinu, a tamo je na prvoj vratnici odlično reagirao Henriquez i poslao loptu iza Livakovića za 1:0. 
 
Čileanac efektno udvostručio vodstvo
 
Dvije minute prije odlaska na odmor Henriquez se ukazao još jednom. Ovaj put je bio još atraktivniji. Jedan dobar ubačaj Sose s lijeve strane nije uspio primiriti Ćorić, a odbijenu loptu Angelo je lijepo "poklopio" i zakucao u kut vrata Zagreba.
 
Drugo poluvrijeme bilo je svojevrsno odrađivanje posla, uz nekoliko prijetnji na obje strane, ali bez velikih uzbuđenja, kao i bez promjene rezultata.
 
Dinamo je s nova tri boda pobjegao Rijeci na 14 bodova razlike i napravio novi korak prema novom naslovu prvaka. Zagreb je, pak, ostao peti, s 30 bodova, tri manje od Hajduka.
 
 
 
Dinamo: Eduardo - Matel, Šimunović, Taravel, Sosa - Ademi, Machado - Fernandes (od 78. Gonçalo), Ćorić (od 46. Fiolić), Pjaca - Henriquez (od 57. Hodžić)
 
Zagreb: Livaković - Jurendić, Kolinger, Musa, Šehić - Krovinović (od 90. Šulc), Mudražija (od 77. Jurilj), Stepčić - G. Boban, Muić, Medić (od 57. B. Boban)

 

Pročitajte više