Tyson: Holyfieldu ne bih odgrizao uho da smo se borili po MMA pravilima!

MIKE TYSON kao MMA borac? Da su se neke stvari u njegovim mladim danima poklopile, moglo se vrlo lako dogoditi da ga gledamo u kavezu umjesto u ringu, a na sve je utjecao njegov prvi trener.

Jedan od najboljih profesionalnih boksača svih vremena, Mike Tyson, otvorio je progovorio o MMA, a kao razlog zbog čega karijeru nije započeo u toj disciplini, već je u otišao u boks, može zahvaliti samo jednoj činjenici. "To je za sve zaslužan moj trener kod kojeg sam došao. On se bavio boksom i tako sam ja završio u toj disciplini. Da sam kojim slučajem naletio na MMA trenera, vjerojatno bi onda to bio put kojim bih krenuo", rekao je Iron Mike.

Nije tajna da Tyson prilično cijeni MMA borce... "Obožavam UFC, kako ih netko ne bi mogao voljeti? Tko god vidi neki njihov meč mora biti fan. Onaj tko ne voli MMA jednostavno nije cool", objasnio je to jednostavno. "Mislim da mnogi klinci smatraju da su u boksu ograničeni samo snagom udaranja i brzinom ruke. U MMA je to malo prirodnije, sve na tvom tijelu može biti oružje i to je nešto s čime se ipak slažem. Nije li zanimljivije kada se može udarati još nečime osim rukama?"

Povukao je Mike čak i zanimljivu usporedbu. "Upravo tako sam se ja osjećao sputano, pa sam Holyfieldu odgrizao uho. Nije mi to bila namjera, ali tako mi je jednostavno mozak funkcionirao u tom trenutku", otkrio je legendarni boksač koji se osvrnuo i na to da ga mnogi hvale što se promijenio u posljednjih nekoliko godina.

"Nitko se nikad ne mijenja, ljudi samo biraju druge smjerove u životu. Ja sam se sada odlučio za smjer koji je čak puno korisniji svima drugima osim meni, ali vidim da na taj način ipak mogu mnogima pomoći."

Pročitajte više