Bottas upozorio prvaka: "Neću igrati igrice, mišiće ću pokazati na stazi"

Foto: Getty Images/Guliver Image

UOČI početka nove sezone Formule 1 Valtteri Bottas najavio je žestoku borbu za naslov kojeg brani njegov timski kolega Lewis Hamiton.

Bottas je rekao da je u potpunosti usredotočen na sebe i svoje nastupe, a ne na aktualnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona s kojim ne želi igrati nikakve mentalne igrice.

Bivši prvak Nico Rosberg i Hamilton često su imali napet odnos između 2014. i 2016. kada su bili jedini kandidati za naslov prvaka, ali situacija s Bottasom je drukčija, pogotovo jer Finac u prvoj sezoni nije bio prava prijetnja Hamiltonu.

Bottas se nada da će se to promijeniti 2018., ali ne na način da će igrati neke mentalne igrice s Hamiltonom, nego želi pobijediti na što više utrka i biti usredotočen isključivo na svoje nastupe.

"Samo želim pobijediti na što više utrka i tako osvojiti naslov, ne trebam mijenjati ništa drugo što radim", rekao je. "Neću početi, primjerice, igrati neke mentalne igrice ili tako nešto jer mislim da stvari ovako dobro funkcioniraju. Na meni je da budem dobar na stazi i odlučit ću hoću li pokazati mišiće kad bude potrebno. Svaki vozač ima slabosti, tako to ide, ali umjesto da se previše usredotočim na njega, svoju ću energiju trošiti na sebe i svoje performanse na stazi.

"Ako budem na razini na koju ciljam svaku utrku, nadam se da će to biti dovoljno da odradim posao. Neću početi gubiti energiju igrajući neke igrice. Ako budem na potrebnoj razini, želio bih se više boriti s Lewisom na stazi".

Bottas je u svojoj prvoj sezoni s Mercedesom osvojio 84% Hamiltonovih bodova što je bilo i više nego dovoljno za Mercedesov konstruktorski naslov, a i on i Hamilton su na postolju bili po 13 puta, baš kao i Vettel.



 

Pročitajte više