TRANSFERI

Brazilci: Dani Alves se vraća u Španjolsku gdje ga žele dva kluba

Foto: EPA

DANI ALVES slobodan je igrač već više od dva tjedna nakon što je potpisao rastanak s Paris Saint-Germainom.

I ne prestaju kružiti špekulacije o njegovoj novoj sredini, a Alves za to vrijeme završava svoje obaveze na Copa Americi gdje kao kapetan vodi Brazil u finalu protiv Perua koje je na rasporedu večeras.

Brazilci tvrde da je Dani Alves zajedno sa svojim agentima već pregledao sve ponude koje su na stolu i kao dvije najozbiljnije izdvojio one iz Barcelone i Atletica.

Od rastanka s PSG-om dovodio se u vezu još s Manchester Cityjem, kineskim Guangzhouom Evergrandeom, Interom i Dortmundom.

Valverde je dao zeleno svjetlo za Alvesov povratak

Kako piše brazilski UOL Esporte, povratak u Kataloniju djeluje kao najrealnija opcija. Pisalo se o tome odmah nakon što je brazilski nogometaš prekinuo vezu s Parižanima jer su se ekspresno pojavile informacije da je ponuđen Barceloni te da su direktori katalonskog kluba ozbiljno razmatrali opciju njegovog povratka na Nou Camp.

Ernesto Valverde dao je zeleno svjetlo za njegov transfer, a Alvesu je ponuđen jednogodišnji ugovor. Brazilac je s Barcom osvojio praktički sve što se u nogometu može, ali napustio je taj klub u vrlo ružnom tonu.

Atletico je isto opcija, Simeone više ne računa na Vrsaljka

Što se Atletica tiče, Madriđani traže igrače koji bi popunili veliku rupu u obrani nastalu odlaskom velikog broja igrača. Alvesu je to dobro zato što nema Juanfrana. Na stadionu Wanda Metropolitano čeka se dolazak Elseida Hysaja, a ako do tog transfera ne dođe, opcija je brazilski veteran.

Alves bi trebao biti konkurencija Santiagu Ariasu, a tu je i Šime Vrsaljko, ali na njega Diego Simeone više ne računa.

Spominje se i da je njegov drugi dom zainteresiran da ga vrati. Sevilla bi htjela, ali njihov sportski direktor Monchi razmatra neka druga rješenja, pa tako prednost u ovom trenutku imaju isključivo Atletico i Barca.

Pročitajte više