Dvije Hrvatice u finalu Svjetskog prvenstva u džudu, borit će se međusobno za zlato

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

HRVATSKE džudašice Barbara Matić i Lara Cvetko borit će se međusobno za zlato na Svjetskom prvenstvu u kategoriji do 70 kilograma. Obje hrvatske predstavnice pobijedile su Japanke u polufinalu natjecanja. Matić je u polufinalu pobijedila Japanku Shiho Tanaku, dok je Cvetko bila bolja od Saki Niioze. Barbara Matić inače je prva džudašica svijeta prema IJF-ovoj ljestvici u svojoj kategoriji, dok je Lara Cvjetko na 13. mjestu.

Aktualna svjetska prvakinja iz Budimpešte prošle godine (Matić) i vodeća u svjetskom poretku ove kategorije bila je slobodna u prvom kolu, a onda je nanizala Jager (Nizozemska), Samardžić (BiH), Matnijazovu (Uzbekistan) i Tanaku (Japan). Cvjetko je također bila slobodna na startu. Potom je izbacila Pinot (Francuska), Esposito (Italija), Van Dijke (Nizozemska) i Niizoe (Japan). Finalni blok kreće u 14 sati po hrvatskom vremenu uz izravan prijenos na Sport Klubu.

"Nema uopće pritiska, ranije me jedan novinar isto pitao. Ne doživljavam to kao Svjetsko prvenstvo, da sam ja sada tu broj jedan, odnosno favorit. Idem opušteno kao prošle godine, nitko neće uzeti moju titulu iz 2021., ovo je druga godina i vidjet ćemo, što bude, bude", rekla je Barbara uoči prvenstva.

Pročitajte više