NBA DOIGRAVANJE

Fantastični Curry dokrajčio Blazerse, Golden State petu godinu zaredom u finalu

Foto: EPA

I TREĆI put u četiri utakmice serije s Portlandom Golden State Warriors nadoknadili su dvoznamenkasti zaostatak te nakon produžetka slavili 119:117, dovršili metlu protiv Blazersa i ušli u peto uzastopno finale NBA lige.

Postali su tek druga momčad u NBA povijesti s pet finala zaredom nakon Boston Celticsa koji su dominirali pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, kad je u NBA-u bilo daleko manje klubova i bilo je puno lakše doći do same završnice.

Osim bez Kevina Duranta i od ranije odsutnog DeMarcusa Cousinsa, Warriorsi su ovaj put bili i bez Andrea Iguodale. Ali Warriorsima nije bitno tko nedostaje dok je na parketu Stephen Curry, koji je ostvario triple-double od 37 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Trostruki dvoznamenkasti učinak imao je i Draymond Green s 18 poena, 14 skokova i 11 dodavanja pa su njih dvojica postali prvi suigrači u povijesti s triple-doubleom na istoj utakmici doigravanja.

Blazers su u prvom poluvremenu utakmice pred svojim gledateljima, u kojoj su se borili za produljenje sezone, stvorili 17 poena prednosti predvođeni iznenadnim junakom.

Centar Meyers Leonard, koji je upao u petorku već u trećoj utakmici umjesto Enesa Kantera (koji je pak mijenjao ozlijeđenog Jusufa Nurkića), odigrao je utakmicu karijere i završio s 30 poena i 12 skokova. U cijeloj sezoni nije zabio više od 16, a samo dvaput u sedmogodišnjoj karijeri išao je preko 20 poena. U prvom poluvremenu sinoć je prvacima ubacio čak 25.

Damian Lillard zabio je 28, ali u samoj završnici, iako je poznat po pobjedničkim šutevima, nije uspio spasiti Blazerse, koji su pomalo nezasluženo ispali bez ijedne pobjede u seriji.

Pročitajte više