NBA

James Harden: Ja sam najkorisniji igrač NBA lige

Foto: Michael Conroy/AP Photo/Guliver

JAMES Harden je u ovoj sezoni na prosjecima od 25.8 poena, 8.1 skoka i 11.2 asistencije po utakmici.

Gledano prema brojkama koje postižu drugi košarkaši u NBA ligi, u ovom je trenutku njen deseti strijelac, 19. skakač i vodeći asistent. Nakon što je u siječnju isforsirao prelazak iz Houston Rocketsa u imenima moćne Brooklyn Netse, nastupa za momčad koja je omjerom pobjeda i poraza druga u Istočnoj konferenciji.

Otkako je on stigao u franšizu, Netsi su na omjeru od 24 pobjeda i sedam poraza (trenutačno ukupno 31-15). Posljednja pobjeda je upisana u ogledu protiv slabih Detroit Pistonsa, a u konačnih 113:111 Harden je ugradio 44 poena (trica 4-11, ukupan šut 14-30), 14 skokova i osam asistencija, a nakon nje je izjavio:

''Smatram li da moje ime mora biti u konkurenciji za MVP nagradu? Mislim da sam ja najkorisniji igrač lige. Brojke govore sve, a mi smo tim koji pobjeđuje. To je sve što mogu reći'', izjavio je Harden.

Harden je bio proglašen najkorisnijim igračem osnovnog dijela NBA lige 2018. godine. Tada je prosječno bilježio 30.4 poena, 5.4 skoka i 8.8 asistencija po večeri za Rocketse koji su imali najbolji omjer pobjeda i poraza u NBA ligi, 65-17.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više