Je li Modrić ovim potezom ispao lukav ili je samo bio razočaran i bijesan?

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ promašio je u prvoj seriji raspucavanja jedanaesteraca kojom je Real Madrid pobijedio Manchester City i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Točnije, njegov udarac obranio je Ederson, a jednako kao o toj obrani priča se o onome što je Modrić napravio nakon šuta.

Modrić je loptu koju je Ederson zaustavio silovito udario i poslao je prema vrhu tribina. Trebalo je jako dugo da se ona spusti do travnjaka i da je potom Bernardo Silva postavi na bijelu točku. Uobičajeno se penali pucaju istom loptom kako bi svi igrači imali iste uvjete kod izvođenja udarca. Ono što je razlikovalo udarac Silve od pokušaja drugih igrača je vrijeme pripreme za šut.

VIDEO: Arena Sport

Nejasno ostaje je li Modrić nakon promašaja bio samo razočaran i bijesan ili je bio lukav i znao da bi nešto dulja pauza mogla unervoziti sljedećeg izvođača. Silva je udario s bijele točke i napravio je to loše. Andrij Lunin zaustavio je njegov udarac, kao i udarac Matea Kovačića, sljedećeg Cityevog izvođača, i pogurao Real u polufinale. U njemu će madridska momčad igrati protiv Bayerna.

Pročitajte više