NBA FINALE

Lakersi po titulu idu u Kobeovim dresovima u kojima još nisu izgubili

Foto: Getty Images

POBJEDOM u četvrtoj utakmici finala 102:96 LA Lakersi su u noći s utorka na srijedu poveli 3:1 i sad im treba još samo jedna pobjeda za potvrdu osvajanja 17. naslova NBA prvaka.

Ako će se tradicija nastaviti, do te pobjede stići će već u sljedećoj, petoj utakmici, koja se igra u noći s petka na subotu.

Naime, Lakersi su odlučili da će tu utakmicu igrati u crnim dresovima, popularnoj Mamba garnituri, napravljenoj u čast Kobea Bryanta koji je osobno 2018. pomagao dizajnirati ove verzije dresa.

U finalnoj seriji Lakersi su planirali nositi ovu garnituru u drugoj i eventualnoj sedmoj utakmici, ali su se predomislili i odlučili ih koristiti i u petoj, računajući da bi osvajanje titule u Kobeovim dresovima u godini njegove tragične pogibije u padu helikoptera bio poseban doživljaj s posebnom simbolikom.

Osim u drugoj utakmici finala, Lakersi su Mamba garnituru nosili još triput u ovogodišnjem doigravanju i svaki put su pobijedili. Najdojmljivija je bila pobjeda u drugoj utakmici finala Zapada protiv Denver Nuggetsa, kad je Anthony Davis sa sirenom pogodio tricu za pobjedu i povikao: "Kobe!".

"Uvijek je poseban osjećaj predstavljati nekoga tko je toliko značio, ne samo za košarku u cjelini, nego i za Lakerse kao organizaciju više od 20 godina. Mislimo na obitelj Bryant, na Vanessu i njihove kćeri. One su s nama i mi smo s njima. Volimo ih i nadamo se da su ponosne što nosimo ove dresove", rekao je LeBron James nakon pobjede u drugoj utakmici finala, posljednje koju su ostvarili u Kobeovim dresovima.

Pročitajte više