Messiju i Zlatanu je branio penale, ali Pep ga je potjerao: Torino oduševljeno dočekao Harta

Screenshot: Youtube

JOE HART (29) potpisao je jednogodišnju posudbu u Torino, a Manchester City oprostio se od legendarnog golmana tako da je vidljivo da je njegov odlazak iz kluba želio sam onaj koji ga je potjerao - trener Pep Guardiola.

"Ključna figura zlatne ere povijesti Cityja, rekorder po broju osvojenih Zlatnih rukavica, jer jedino Joe je četiri puta zaslužio priznanje za golmana s najviše utakmica bez primljenog gola u Premier League, a za naš klub je mrežu sačuvao čistom na preko 100 utakmica. Uz to je dva puta bio izabran u idealnu momčad Premier League. Nakon što je na posudbi u Birminghamu proglašen najboljim golmanom Premier League, Roberto Mancini vratio ga je u City, na čijem golu je bio nezamjenjiv od 2010. do ovog ljeta. 
U navedenom razdoblju bio je ključni igrač prilikom osvajanja po dva naslova prvaka Engleske i Liga kupa, te jednog FA Kupa, čime je zaslužio postati golman Engleske na tri velika natjecanja i doći do 63 nastupa za reprezentaciju. 
 
Hart je zaslužan za neke od nezaboravnih trenutaka u novijoj povijesti Cityja, kao što su obrane penala Messiju i Ibrahimoviću, jer u Ligi prvaka imao je neke od najboljih predstava i zaslužan je za osvajanje bezbrojnih bodova u Premier Legue koje momčad ne bi imala bez njegovih obrana.

Popularan i omiljen u svlačionici i najdraži igrač Cityja kod navijača zato što je uvijek jasno, glasno, artikulirano i iskreno iznosio stavove, Hart sada odlazi u Torino do kraja ovog prvenstva. U ime svih u klubu, Joe, sretno i hvala ti!"
 
Sve izrečeno u oproštajnom pismu Cityja njihovom legendarnom golmanu je istina, ali što mu to vrijedi kada ga novi trener ne šmeka, jer "nedovoljno dobro igra nogomet", pa je umjesto njega iz Barcelone doveo četiri godine starijeg Claudia Brava. 
Hart, jedan od najboljih golmana svijeta, potjeran je u jedva prosječnu momčad Serie A, koja je prošlu sezonu završila na 12. mjestu, a nakon tri kola ove, ima tri boda. Naravno da nije htio u Torino, iako sada daje kurtoazne izjave kako tamo "može jako puno naučiti", ali na samom kraju prijelaznog roka klub je tražio po načelu "daj što daš". Jer golmanske pozicije nitko ne pojačava zadnjih dana prije zatvaranja tržnice, tako da jači klubovi nisu dolazili u obzir, pa je tražio hitni odlazak s priprema reprezentacije, kako bi u Torinu obavio liječnički pregled.
 
"Dovođenje Joea Harta izvor je našeg velikog zadovoljstva." poručuju iz Torina nakon što im je s neba pao dar čiji će najveći dio plaće za vrijeme posudbe plaćati City. Hartu bi puno veći izvor zadovoljstva bio da za 10 dana brani gol Cityja protiv Uniteda, nego dan kasnije Torinov protiv Atalante. Ali, Pep je htio tako. 

Pročitajte više