Najluđa utakmica sezone odigrana je u Championshipu: U 79. minuti bilo je 1:1...

Foto: Screenshot

NOGOMETNI stručnjaci i treneri kažu da je Championship, uz talijansku Serie B, najteža liga u Europi. 

Dugih 46 kola, strašna izjednačenost, teška gostovanja i brutalan tempo utakmica svake sezone iznjedre zaista najbolje momčadi u drugoj engleskoj ligi. Nakon što završi regularni dio sezone, prva dva kluba idu izravno u Premiership dok momčadi od 3. do 6. mjesta igraju doigravanje za preostalo mjesto u Premiershipu. Tko kroz kvalifikacije dođe do prve lige, odigrao je samo u prvenstvu nevjerojatnih 49 utakmica.

Kako zasad stvari stoje, glavni kandidat za plasman u najviši rang engleskog nogometa je Norwich koji je u subotu protiv Millwalla u 17. kolu Championshipa odigrao možda i najluđu utakmicu dosadašnjeg tijeka sezone u europskim ligama. Kanarinci su trenutačno vodeći na tablici dok će se Millwall boriti za opstanak, no to jedan od najomraženijih klubova u Engleskoj nije spriječilo da dobro namuči velikog favorita.

Millwall je poveo u 24. minuti kad je Elliott zabio lijepim udarcem glavom, no Pukki je izjednačio u četvrtoj minuti nastavka nakon sjajne akcije domaćih. Finski napadač mogao je sebi i suigračima znatno olakšati posao da je u 58. minuti realizirao kazneni udarac, no Amos je obranio njegov udarac.

Sve do 79. minute rezultat je bio 1:1, a onda je krenula ludnica. Prvo je zabio Moritz Leitner u 79. minuti krasnim udarcem s 20-ak metara i činilo se da će Norwich ipak relativno lako doći do pobjede. No samo dvije minute kasnije Leonard koristi očajnu reakciju domaće obrane i zabija za 2:2, a onda je u sljedećem napadu Wallace potpuno okrenuo rezultat nakon katastrofalne pogreške domaćeg vratara Tima Krula.

Millwall je grčevito branio prednost, a domaći trener je u 88. minuti uveo Rhodesa i Vrančića. Sudac je pokazao šest minuta nadoknade, a u 92. minuti je Millwallova obrana očajno namjestila zaleđe i Rhodes je zabio za 3:3. Domaćini su jurnuli po novi preokret i uhvatili ga u sedmoj minuti sudačke nadoknade kad je Vrančić proigrao Pukkija, a ovaj nakon još jedne slabe reakcije Millwallove obrane zabio za 4:3 i tako se iskupio za promašeni penal.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više