Koronavirus u sportu

Svađa čelnika Juventusa i Lazija: "Je li moguće da u ovom trenutku mislite samo o tituli?"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ITALIJA je zemlja s najviše zabilježenih slučajeva koronavirusa u Europi pa je talijanska liga prva prekinuta. Nakon toga, prekinuta je i većina europskih liga i ne zna se što će biti s nacionalnim ligama.

U utorak će UEFA na velikom sastanku odlučiti hoće li odgoditi Europsko prvenstvo planirano za ljeto. Ako se Euro odgodi, postoji mogućnost da se prvenstva normalno završe. Međutim, ako se odluči Euro igrati, onda će nacionalne lige morati igrati play-off, same proglašavati prvake ili poništiti cijelu sezonu.

Takvim raspletima posebno su zabrinuti u Laziju, rimskom klubu koji se neočekivano ove sezone bori s Juventusom za naslov prvaka. Predsjednik Lazija Claudio Lotito na konferencijskom pozivu s ostalim predsjednicima klubova poručio je da bi se igrači sljedeći tjedan trebali vratiti treninzima.

Njegova izjava izazvala je nevjericu u Juventusu. 

"Ne mogu vjerovati da su ti trofej i pozicija na ljestvici važniji od zdravlja igrača", navodno je predsjednik Juventusa Andrea Agnelli rekao prvom čovjeku Lazija i dobio odgovor: "Govoriš li mi to kao Talijan ili kao član kraljevske porodice Angelli?"

Rasprava na konferencijskom pozivu je prekinuta nakon što je Agnelli još jednom bocnuo predsjednika drugoplasirane momčadi. "Ne, ovo ti govorim kao prvi na ljestvici."

U Italiji je smrtonosnim virusom zaraženo više od 10 nogometaša. Ukupno u toj zemlji ima više od 20 tisuća zaraženih i skoro 1500 smrtnih slučajeva.

Video: Juventusovi najljepši golovi protiv Lazija

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više