NBA

Triple-double Jokić nadigrao Dončića, ali na kraju izgubio utakmicu za Denver

Foto: Getty Images / Guliver Images

U DENVERU je odigrana NBA utakmica između domaćih Nuggetsa i Dallas Mavericksa, što znači da smo gledali duel Nikole Jokića i Luke Dončića.

Jokić je nadigrao Dončića, ali je Dončićev Dallas na kraju slavio sa 109:106. Srbin je završio s triple-double učinkom od 10 poena (šut 4-8) i isto toliko skokova te asistencija.

Dončić je odigrao najslabiju utakmicu na početku ove sezone s 12 poena 5 asista i 4 skoka. Iz igre je gađao samo 3-12, ali jedan od tri ubačaja je stigao u zadnjoj minuti kada se lomila utakmica. Slovenac je lijepim polaganjem na drugi obruč dao prednost Dallasu 109:106.

Jokić je u sljedećem napadu radi ključnu pogrešku i gubi loptu, a potom je Dončić imao priliku staviti dva bacanja za rješenje utakmice, no promašio je oba. Denver je imao još jednu šansu, Jokić ovoga puta nije dobio loptu, već se išlo na Jamala Murraya koji je promašio tricu za produžetak.

Nitko u Dallasu nije oduševio, najbolji je bio Kristaps Porzingis s 10 poena i 14 skokova, ali čak devet od deset igrača koji su nastupili završili su s dvoznamenkastim učinkom. Osim Jokića, kod Denvera je najbolji bio Paul Milsap s 23 poena i 8 skokova. 

Obje momčadi trenutno su na omjeru od tri pobjede i jednog poraza.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više