NENAD BJELICA

Turci o Bjeličinim željama u Fenerbahčeu: Želi dva igrača Dinama i jednog iz Hajduka

Goran Stanzl/PIXSELL

TURSKI FotoMac na naslovnici donosi da će Nenad Bjelica, ako preuzme Fenerbahče, odmah krenuti po svog miljenika Emira Dilavera, ali i još neke hrvatske igrače.

Stoper BiH stigao je u Dinamo u ljeto 2018. na inzistiranje Nenada Bjelice koji ga je ranije trenirao u Austriji Beč i Lech Poznanu iz kojeg je stigao u Zagreb.

Naslovnica FotoMaca posvećena Bjelici i Hrvatima

Dilaver se instantno nametnuo kao lider obrane i jedan od vodećih autoriteta u svlačionici uz kapetana Arijana Ademija, a njegov ugovor s Modrima istječe u ljeto 2021. godine.

Prema Transfermarktu 29-godišnji Dilaver trenutačno vrijedi 3,2 milijuna eura i ako Bjelica, bivši Dinamov trener, uistinu preuzme turskog velikana, tada je ova kombinacija vrlo izgledna.

Osim Dilavera, Bjelica bi pokušao iz Dinama povući i Mislava Oršića kojeg je također preporodio u Dinamu.

Oršić je isto 2018. stigao u Dinamo, Bjelica ga je vratio iz Južne Koreje za milijun eura koji su sjeli na račun Ulsan Hyundaija. On trenutačno vrijedi 7,5 milijuna eura i ugovor mu istječe u lipnju 2022. godine.

Bjelica je od Oršića napravio i reprezentativca Hrvatske i često je isticao koliko cijeni njegov profesionalizam i radne navike.

Bjeličine želje: Dilaver, Oršić, Juranović i Melnjak. Petković je nerealna meta

Osim njih dvojice, Bjelica cilja na još dvojicu Hrvata.

Prvi je 27-godišnji Dario Melnjak, reprezentativni lijevi bek iz Rizespora, koji je i ranije bio na meti turskih velikana zbog svojih kvalitetnih igara u turskom prvenstvu.

Bjeličin Fenerbahče krenuo bi i po Hajdukovog desnog beka, 24-godišnjeg Josipa Juranovića, dodaje turski izvor.

Neki turski mediji pak spominju Brunu Petkovića, međutim, Fenerbahče gotovo sigurno neće imati novca za takvu operaciju budući da hrvatski prvak svog napadača, ujedno i prvotimca Dalićeve reprezentacije, neće baš jeftino pustiti.

Upitno je hoće li klub imati novca i za ove, navodne, prethodno nabrojene Bjeličine želje.

Podsjetimo, jučer je turski list Sabah pisao o zastoju u pregovorima između Bjelice i istanbulskog kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više