US OPEN: KIŠA TREĆI DAN REMETI ODVIJANJE TURNIRA

Natjecatelji u muškom dijelu posljednjeg ovogodišnjeg teniskog "Grand Slam" turnira, US Opena odbili su prijedlog da igraju po dva dvoboja istoga dana kako bi se nadoknadili zaostaci u programu koje je prouzročila neprestana kiša koja već treći dan pada u New Yorku.

"To se neće dogoditi. To čak nije vrijedno niti spomena", kategoričan je bio predsjednik igračkog vijeća Todd Martin.

"Ukoliko će se turnir zbog kiše morati produžiti do ponedjeljka ili čak utorka, tada se to mora osigurati", dodao je Martin.

"Nikad ne reci nikad. Teško je i zamisliti da tenisači igraju dva meča na tri dobivena seta dnevno, ali još nikada mi se u karijeri nije dogodilo ništa slično", izjavio je glavni sudac na turniru Brian Earley.

Mogućnost da tenisači igraju po dva meča dnevno prvo je najavio Američki tenisli savez (USTA) još u utorak kako bi turnir bio gotov do nedjelje kako je i planirano.

U prethodna dva dana završena su samo tri dvoboja u pojedinačnoj konkurenciji, a kiša neumorno pada i tijekom ranog newyorškog poslijepodneva u srijedu.

Posljednji put US Open nije bio završen u nedjelju, već se muški završni dvoboj morao igrati u ponedjeljak već daleke 1987. godine kada je Ivan Lendl svladao Matsa Wilandera.

Pročitajte više