Cristiano Ronaldo je FIFA-in igrač godine: Žao mi je što igrači Barcelone nisu ovdje

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI nogomet i ove godine imao je predstavnika na FIFA-inoj gala dodjeli nagrada za najbolje u prošloj godini. Luka Modrić drugu godinu zaredom uvršten je u FIFA-inu momčad godine, Cristiano Ronaldo je očekivano odnio nagradu za nogometaša godine, a najbolji trener je Claudio Ranieri, senzacionalni osvajač Premier lige s Leicesterom.

"Žao mi je što igrači Barcelone nisu ovdje," bocnuo je po primitku nagrade svoje ljutite rivale, koji su se ispričali za ne dolazak na ceremoniju dodjele obavezama u Kupu kralja, a komentatori na društvenim mrežama dodali su: "Da me vide kako primam ovu nagradu."

Trofej koji je podigao dizajnirala je Hrvatica

Fifin trofej za najboljeg nogometaša svijeta, kojeg je dizajnirala Hrvatica Ana Barbić Katičić, Ronaldu je na svečanosti u Zurichu uručio predsjednik Fife Gianni Infantino.

Iza Ronalda su se plasirali napadač Barcelone Lionel Messi, te Antoine Griezmann iz Atletico Madrida.

Ronaldo je tako u dva najuglednija izbora proglašem za najboljeg svjetskog nogometaša, jer je u prosincu dobio Zlatnu loptu u izboru francuskog magazina France Football, i to četvrti puta u karijeri.

Amerikanka Carli Lloyd osvojila je nagradu za najbolju svjetsku nogometašicu, a nagrada za najboljeg trenera pripala je Talijanu Claudiju Ranieriju, koji je napravio najveće iznenađenje prošle godine predvodeći Leicester do naslova prvaka Engleske.

Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Reala Luka Modrić uvršten je u najbolju momčad godine u izboru Fife. Modrić je prije četiri dana dobio priznanje i od Uefe, koja ga je također uvrstila u najbolju momčad za 2016. godinu.

Momčad godine čine vratar Manuel Neuer (Bayern), braniči Dani Alves (Barcelona/Juventus), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), veznjaci LUKA MODRIĆ (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), te napadači Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) i Luis Suarez (Barcelona).

Tijek ceremonije:

20:00
FIFA je konačno otrkila javnu tajnu, mjesecima su svi nagađali, a sad je konačno službeno - Cristiano Ronaldo je igrač godine za 2016.

 

19:50 Kapetanica reprezentacije SAD-a Carli Lloyd je najbolja nogometašica u 2016.

 

19:35 Mohd Faiz Subri dobio je nagradu za gol godine.



19:35
Futsal legenda Falcao dobio je nagradu za životno djelo.

 

19:30 Tvorac Leicesterova čuda, Claudio Ranieri, je trener godine. 

19:20 Atletico Nacional dobio je nagradu za Fair Play.

19:15 Izbornica njemačke reprezentacije Silvia Neid je trenerica godine. 

19:05 Fifa sve radi transparentno, evo rezultata glasanja za najbolje navijače.

19:00 Najboljih 11 u 2017. godine na vjerojatno najboljem selfieju ikad.

18:55 Navijači Borussije i Liverpoola dobili su nagradu za najnavijače.



18:45
Fifa je objavila najboljih 11 u prošloj godini, među njima je i ove godine Luka Modrić. Luis Suarez ugurao se u napadačku trojicu umjesto očekivanog Antoinea Greizmanna.

18:40 Pogledajte nominacije za nagradu Ferenc Puškaš. Još stignete glasati na ovom linku.



18:35
Maradona, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Marta... 

18:30 Stigao je i don Cristiano Ronaldo.  

18:25 Manuel Neuer je u svojoj stolici, za pet minuta će započeti ceremonija.


18:15
Antoine Griezmann, najbolja sporedna uloga ovogodišnjih nogometnih Oscara, je na zelenom tepihu.

18:00 Marcel Desailly otrkio je na Twitteru kako izgleda Fifin trofej za najboljeg igrača. 

17:45 J...š Messija, voditeljica Eva Longoria je tu!

17:40 Možete još glasati u anketi na Fifinoj stranici.

17:30 Uoči ceremonije legende su odigrale partiju nogometa.

17:00 Neka od najeminentnijih nogometnih imena pojavila su se na zelenom tepihu.

17:00 Ovako će izgledati Fifin zeleni tepih.

17:00 Messi, Suarez i Neymar ne dolaze u Zurich

Nagrada za Fifinog najboljeg igrača u protekloj godini najistaknutija je među trofejima u Bobanovoj i Infantinovoj vitrini, a Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Antoine Griezmann najistaknutiji su kandidati za laskavi kipić.

Dijelit će se još nagrada za najbolju nogometašicu, trenera, ženskog trenera, fair play, najbolju momčad te nagrada Ferenc Puškaš za najbolji gol.

Po osvajanju Zlatne lopte u prosincu, Ronaldo bi mogao i novu godinu započeti s individualnom nagradom, a reference su poprilično jasne, osvojena Liga prvaka i SP na klupskoj i Euro na reprezentativnoj razini trebali bi biti dovoljno svim biračima da njegovo ime stave ispred Antoinea Griezmanna kojeg je pobijedio u dva u od tri finala.

A za zaobilaženje Lionela Messija mogla bi im pomoći činjenica što ga neće biti na svečanoj ceremoniji dodijele. Neće biti ni njegovih suigrača Neymara, Suareza, Inieste i Piquea. Razlog? Klupska stranica tvrdi, žele se pripremiti za utakmicu protiv Athletic Bilbaa u srijedu u kupu.

"Naših igrača neće biti u Zurichu, poslat ćemo klupsku delegaciju i željeli bismo se zahvaliti predsjedniku Gianniju Infantinu i njegovom osoblju na pozivu, ali zbog obaveza u Kupu kralja naših igrača neće biti na gala svečanosti," piše u objavi Barcelone.

Katalonci moraju nadoknaditi zaostatak od 2:1 iz prve utakmice i u srijedu im je potrebna pobjeda za plasman u iduće kolo i smatraju kako im je raspored trenutačno prenatrpan.

 

 

 

Pročitajte više