Vukovi večeras traže senzaciju protiv najskuplje momčadi Europe!

VUKOVI u svom Draženovom Domu danas dočekuju grčki Olympiacos, prvoplasiranu momčad Skupine H euroligaškog Topa 16 koja je kroz dosadašnja tri kola prošla neokrznuto i u Zagreb dolazi sa 3:0.

Upravo su protiv grčkog prvaka Cibosi odigrali posljednje kolo prije dva tjedna. U Pireju su vodili gotovo cijelu utakmicu da bi domaćin u posljednjoj dionici okrenuo rezultat u svoju korist za konačnih 78:75. Perasovićeva je momčad bila blizu velike senzacije za koju je nedostajalo iskustva, ali i malo kvalitete koja je apsolutno na strani ekipe vrijedne gotovo 25 milijuna eura. Upravo je ista "dječja bolest" hrvatskog prvaka koštala pobjeda i u prva dva kola Topa 16. I protiv Himkija, ali i protiv Caje Laboral, Vukovi su objektivno mogli uzeti bodove. Nažalost, u današnji dvoboj kreću s posljednjeg mjesta ljestvice i s neugodnih 0:3.

Giannakis u svojim redovima ima najskupljeg igrača Europe Amerikanca Josha Childressa, kao i niz velikih europskih zvijezda kao što su Papaloukas, Halperin, Teodosić, Kleiza, ali i našeg Nikolu Vujčića i bivšeg Cibonaša Scoonieja Penna.

Perasović: Protiv Olympiacosa nikada ne možeš biti siguran da ćeš pobijediti

"Nema se puno reći o Olympiacosu što već nije rečeno. Osvojili su grčki kup i sada su puni samopouzdanja. Na svakoj poziciji imaju nekoliko kvalitetnih igrača i stvarno je teško predvidjeti kako će se utakmica odvijati", rekao je u najavi utakmice Perasović dodavši:

"Igrali smo dobro u Pireju, no teško je garantirati pobjedu protiv takve momčadi. Nekada možeš igrati dobro, čak i sjajno, ali svejedno izgubiti."

Giannakis je svjestan da ga u Zagrebu čeka težak posao unatoč činjenici da Vukovi za sada nemaju niti jednu pobjedu u Topu 16.

Giannakis: Cibona nije momčad koja se predaje

"Pobjeda u finalu grčkog kupa je iza nas i sada smo potpuno koncentrirani na utakmicu u Zagrebu, Cibona svaki put igra maksimalno i dat će sve od sebe iako su izgubili sve tri utakmice u Top 16. To jednostavno nije momčad koja se predaje. Znamo da će biti teško, svi su igrači toga svjesni, a nova pobjeda će nas dovesti bliže našem cilju", izjavio je Giannakis.

Pročitajte više