Grad Zagreb: Ne sabotiramo prosvjed protiv Crkve, organizatori su tražili dozvolu za krivi datum

Foto: Facebook

ORGANIZATORI prosvjeda kojim se traži raskidanje Vatikanskih ugovora na svom su zahtjevu za postavljanje pozornice i razglasa na Cvjetnom trgu napisali pogrešan datum, tvrdi ured zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

> "Zatrpajte ih mailovima!": Grad Zagreb odbija odobriti binu i razglas za prosvjed protiv Crkve

Podsjećamo, inicijativa "Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku", koja organizira sutrašnji prosvjed, na svom Facebooku je objavila da im Grad Zagreb odbija odobriti binu i razglas koji su im potrebni za prosvjed. Tvrde da im je Grad Zagreb izdao dozvolu za pogrešan datum - za 29. umjesto 20. rujan.

Iz Grada Zagreba su reagirali priopćenjem u kojem tvrde da su grešku napravili organizatori prosvjeda, koji su u svom zahtjevu pogrešno naveli datum prosvjeda kojeg organiziraju. Reakciju Grada Zagreba prenosimo u cijelosti:

"Inicijativa Glas razuma podnijela je 8. rujna 2014. zahtjev za postavu pozornice i razglasa na Trg P. Preradovića 29. rujna 2014.

Povjerenstvo grada Zagreba odobrilo je korištenje javne površine i ovaj Ured je donio rješenje kojim se odobrava postava pozornica i razglasa za prosvjed 29. rujna 2014. na Trgu Petra Preradovića.

Inicijativa Glas razuma naknadno je uložila žalbu navodeći da traže termin 20. rujna 2014., te da su u zahtjevu pogrešno napisali datum 29. rujan 2014. Dakle, pogrešno je napisan datum u zahtjevu, a ne u rješenju.

Povjerenstvo je razmotrilo žalbu, te uvidom u evidenciju odobrenih manifestacija na Trgu P. Preradovića na dan 20. rujna 2014. utvrdilo je da je odobreno 6. manifestacija - Hrvatskom logopedskom društvu manifestacija s razglasom, UNICEF-u za postavu pulta povodom obilježavanja Svjetskog d ana mira, Udruzi moj bicikl povodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja, Kulturnom centru Travno izvođenje programa povodom Međunarodnog festivala  kazališta lutaka i postava dva Mercedes vozila - prezentacija, te slijedom navedenog odbilo zahtjev Inicijativi Glas razuma za korištenje površine na Trgu Petra Preradovića, 20. rujna 2014., budući nema prostornih mogućnosti, te je i doneseno odgovarajuće rješenje".

Pročitajte više