Hoće li pričati o sigurnosti na cestama: Kerum sutra prima Jeana Todta

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum sutra u Vili Dalmacija prima delegaciju Međunarodne automobilističke federacije FIA-e na čelu sa Jeanom Todtom i njegovom suprugom Michelle Yeoh Choo-Kheng. Kakav susret velikana. Todt je godinama bio šef Ferrarijeve F1 momčadi iz doba kad je Michael Schumacher osvajao naslove kao po tekućoj traci.

A Kerumovu ljubav prema sofisticiranim i basnoslovno skupim proizvodima iz Maranela svi znaju. Pa srce mu kuca u ritmu Ferrarijevog V-12 motora.

Prekrižio Lamborghini Murcielago, uzeo Spidera

Istina, neko vrijeme se dvoumio, zapao mu je svojedobno konkurentski Lamborghini Murcielago za oko, i to u mišje sivoj boji, no na koncu se odlučio za Ferrari F430 Spider, koji je nabavio na nećakovu povlasticu. Jurilicu je za Uskrs totalno slupao drugi nećak, no Kerum se već prebacio na ozbiljniju mašinu Ferrari F599 Fiorano, koji je zapravo tek posudio jer ga odavno više ne viđaju u gradu podno Marjana.  

Svakako će Todt i Kerum imati mnogo zajedničkih tema, tim više jer je povod posjeta Hrvatskoj promocija akcije "Učinimo ceste sigurnima". Možda i neki nećak osvane u Formuli 1. Nikad se ne zna...

Pročitajte više