Otvorena studentska priredba "Career Day"

Trodnevna studentska priredba "Career Day 2005.", cilj koje je povezati studente i gospodarske tvrtke u Hrvatskoj, počela je jutros 14. put na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji međunarodne studentske udruge AIESECa.

Predstavnici hrvatskih tvrtaka, od kojih su šest partneri, petnaestak suradnici i desetak sponzori, predstavit će studentima svoje gospodarske planove i očekivanja, a studenti stručnjake koji će se uskoro pojaviti na tržištu rada.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić i dekan zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta Ivan Lovrinović čestitali organizatorima i poduprli nastojanja sveučilištaraca.

Primorac je istaknuo da "stvari počinju funkcionirati kao u normalnoj državi" te da vodeće hrvatske tvrtke pokazuju više zanimanja za znanost, što će pridonijeti povećanim ulaganjima u njezin razvoj.

Govoreći o nekim projektima Ministarstva, najavio je da će se u izradbi nacionalnih standarda već od osnovne škole više paziti na ekonomsku izobrazbu te da se završava projekt darovitih učenika s kojima će se razvijati posebni programi.

Bandić je izjavio da zapošljavanje mladih stručnjaka ima prednost u Gradskom poglavarstvu, a dekan Lovrinović da je prošlo vrijeme kad se mislilo da će država rješavati sve teškoće. Pohvalio je nastojanja u samozapošljavanju studenata i predložio da programu "Career Day" dodaju centar za plasman studenata.

AIESEC je najveća međunarodna studentska udruga koja djeluje na više od 800 sveučilišta u 89 zemalja. U Zagrebu je osnovan 1953., pet godina nakon osnutka svjetske udruge. AIESEC Hrvatska službeno je priznat 1992. i osim u Zagrebu djeluje u Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu.

(Hina) xiluc ymc

Pročitajte više