U nastavku suđenja Legija ponovio da nije kriv za atentat

U NASTAVKU suđenja optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, prvooptuženi Milorad Ulemek (Luković) Legija ponovio je da nije kriv za atentat i da se "nikada nije bavio kriminalom".

Prvooptuženi Ulemek je također ponovio da "ne vjeruje" da su optuženi pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, kojoj je bio zapovjednik do lipnja 2001. godine, umiješani u ubojstvo premijera, jer su to, po njemu, "časni oficiri, koji ne bi dopustili da ih netko uvuče u bilo kakvo kazneno djelo, a kamoli ubojstvo premijera".

Ulemek je kazao i da je Jedinica za specijalne operacije imala više modela pušaka "Heckler und Koch", ali ne i model 7,62 mm s optičkim nišanom, iz koje je drugooptuženi Zvezdan Jovanović, također pripadnik Jedinice, ubio premijera Đinđića.

Suđenje se nastavlja u utorak daljnjim ispitivanjem prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, koji bi trebao odgovarati na pitanja tužitelja, zastupnika oštećenih i odvjetnika.

Pročitajte više