Zbog autograma pop skupine stampedo smrti odnio živote tinejdžera

TRI su tinejdžera smrtno stradala, a 42 su ozlijeđena u subotu u Sao Paolu, u stampedu tijekom nastupa meksičke pop grupe RBD, kada je publika srušila metalnu ogradu koja ih je dijelila od pjevača, priopćio je dužnosnik zdravstvene službe.

Među 42 ozlijeđene mlađe osobe koje su prevezene u bolnicu nijedna nije u životnoj opasnosti, dodaje isti izvor.

Smrtno su stradale tri djevojke, među kojima su dvije maloljetne. Nesreća se dogodila u trgovačkom centru gdje se održavala koncertna promocija novog CD-a meksičke pop skupine, na kojemu je bilo nazočno 10.000 ljudi, većinom mladih. Pod pritiskom mnoštva popustila je ograda, a više desetaka osoba je pregaženo, izvijestili su lokalni mediji.

Kako javlja BBC, skupina razgaljeni tinejdžera pokušala je doći do autograma članova meksičke pop grupe, čija je popularnost u Brazilu i ostatku Južne Amerile drastično porasla nakon nastupa u televizijskom showu Rebelde.

Policijski glasnogovornik Adriano Moneta izjavio je za AP da su poginule dvije tinejdžerke u dobi od 15 i 16 godina, te jedna 47-godišnjakinja. Nijedan od članova grupe nije ozlijeđen, dodaje glasnogovrnik.

Index.hr/Hina

Pročitajte više