I vegetarijanci će se najesti na Asian Street Food Festivalu, izdvajamo par opcija

Foto: Ena Dragičević/Index/Asian Festival

ZAGREBAČKI Strossmayerov trg ponovno je mjesto na kojemu se slave okusi istoka - već drugu godinu ovdje se održava Asian Street Food Festival, koji će trajati punih tjedan dana, od 6. do 12. svibnja.

>> Počeo je Asian Street Food Festival u Zagrebu, donosimo veliki popis ponude i cijena

Mi smo ga već posjetili i napravili popis svega što možete probati, s cijenama (ovdje je), a ono što nam se posebno svidjelo je to da puno kućica u ponudi ima i vegetarijanska jela. U nastavku donosimo sve vegetarijanske opcije, s cijenama.

1. Korean Hot Dog by K Dogs

Kućica K Dogs nudi autentične korejske hot dogove u tri okusa, među kojima se našao i jedan pogodan za vegetarijance. Riječ je o Cheese Lover hot dogu s topljenim cheddarom i mozzarellom koji je hrskav izvana, a sočan iznutra, a cijena mu je 7 eura. Od preljeva možete birati između kečapa, majoneze i srirache.

>> Ovo nam je jedna od najboljih stvari na azijskom festivalu u Zagrebu, nije ni skupa

@index.hr Jeste li već probali ovu popularnu korejsku verziju hot doga? #kdogs #zagreb #asianfoodfestival #indexhr #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok #food #foodie ♬ original sound - Index.hr

2. ZU KU JI Ramen House

ZU KU JI Ramen House ove godine po prvi puta sudjeluje na Asian Street Food Festivalu i to s tri ramena. Koštaju 15 eura, a jedan od njih je vegetarijanski - Shoyu Ramen napravljen je od sojinog temeljca, sa sojinim mlijekom, veganskim dashijem, rezancima, shiitake gljivama, jajetom, pak choijem, listićima bambusa, mladim lukom, nori algama, tofuom i sjemenkama žutog sezama.

3. Pad Thai by Thai Thai

Thai Thai kućica u ponudi ima dva jela pogodna za vegetarijance - jedno slano, drugo slatko. Tu su hrskave, domaće i ručno rađene proljetne rolice od svježeg povrća i aromatičnog bilja servirane sa sweet chilli umakom, a 6 proljetnih rolica košta 7 eura. Nakon slanog valja pojesti i nešto slatko, pa je za vegane i vegetarijance super opcija Mango Fruit Salad & Sticky Rice, također za 7 eura.

4. Gyoza bar by Purple Monkey

Purple Monkey i ove godine na Asian Street Food Festivalu sudjeluje sa svojim gyozama. U ponudi su Chicken, Pork, Duck, ali i vegetarijanske Vegetable gyoze koje se prodaju u porcijama od 6, 12 ili 24 komada - 6 komada gyoza prodaje se za 8 eura, 12 komada gyoza za 15 eura, a 24 komada gyoza za 29 eura.

 

Pročitajte više