Omiljeno jelo Freddieja Mercuryja bila je ova neobična kajgana, imamo recept

Foto: Shutterstock

FREDDIEJA Mercuryja ne treba posebno predstavljati, dovoljno je reći da je pokojni pjevač britanskog rock sastava Queen bio i ostao jedna od najvećih legendi rock glazbe. Najveći fanovi sigurno znaju štošta o njemu, ali kada je u pitanju hrana, ovo sigurno niste znali.

Jedno od njegovih omiljenih jela bila je kajgana, no napravljena na nešto drugačiji način od one kakvu većina nas radi. Prema njegovoj prijateljici i nekadašnjoj osobnoj asistentici Phoebe Freestone, Mercury je najviše volio kajganu s čilijem i začinima.

Njegovo omiljeno jelo možda ima veze s njegovim podrijetlom - naime, pokojni pjevač rođen je u Zanzibaru koji je prožet parsi kulturom, a kajgana s čilijem i začinima, kakvu je ovaj pjevač najviše volio jesti, podsjeća na akuri, začinjeno jelo koje je specijalitet parsi kuhinje.

Što je akuri?

Akuri je vrsta kajgane koja se poslužuje gotovo tekuća i nikako se ne smije prepeći, a ta se tekstura savršeno slaže s tostiranim kruhom, koji se uz ovaj tip kajgane najčešće jede. No okosnicu cijelog jela čine upravo začini, a najčešće se dodaju đumbir, čili u prahu, kurkuma, sjemenke kima i korijander, zajedno s kombinacijom luka, zelenog čilija, češnjaka i rajčica.

@vernahungrybanana Back with a bang! Indian (Parsi) spiced scrambed eggs - so good!!! 🔥 #aroundtheworld #eggs #egg #easyrecipe #foodtiktok #breakfast #brunch #eating #asmr #fypp ♬ original sound - Verna eats food & travels

Na TikToku smo pronašli super recept za ovo jelo koje je vrlo jednostavno za napraviti - prvo razmutite tri jaja, a zatim nasjeckajte glavicu luka, jednu rajčicu i zeleni čili te protisnite nekoliko režnjeva češnjaka. Na tavici zagrijte malo ulja i na vruće ulje dodajte sjemenke kima, a zatim i luk, rajčicu, čili i češnjak.

Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte žličicu kurkume, dobro promiješajte i u tavicu s povrćem ulijte razmućena jaja. Nakon što ste dodali jaja, smanjite vatru na najslabiju jačinu, miješajte i kuhajte dok ne dobijete konzistenciju kao na videu. Poslužite na tostiranom kruhu i pospite svježim korijanderom.
 

Pročitajte više