Dva svjetska megahita stižu u hrvatske knjižare

Foto: 123RF/Press

NAKON ovako skromnog naslova ne smijemo vas razočarati, zar ne?

I zato nastavljamo skromno: gotovo smo sigurni da će dva naslova koja ćemo predstaviti držati visoka mjesta na listi najčitanijih knjiga godine. Radi se o nastavku velike uspješnice koji se u nas objavljuje isto kada i u cijelome svijetu te o neočekivano originalnom krimiću o kojem svi pričaju. Oba naslova u knjižare stižu početkom ožujka.

Izvan reda – Jordan B. Peterson

Nastavak sada već kultnih 12 pravila za život. Klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson svojom knjigom 12 pravila za život milijunima je čitatelja pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red. U ovom odvažnom nastavku koji izlazi pod naslovom Izvan reda Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela koja čitatelju pomažu izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku želju za skladom. Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podložnima, ističe Peterson. Služeći se istinama drevne mudrosti iz filozofije i najvećih svjetskih mitova i priča, kao i uvidima iz psihologije i osobnim iskustvima iz vlastitog života i kliničke prakse, autor u ovoj knjizi izlaže nove savjete koji će vas usmjeriti prema iskrenijem i smislenijem življenju.

Klub istražitelja ubojstava četvrtkom – Richard Osman

Izdavač od ovog naslova s pravom očekuje veliki uspjeh. U spokojnom umirovljeničkom naselju, četvero vrlo različitih prijatelja sastaje se jednom tjedno kako bi istraživalo nerazriješena ubojstva. Ali kada se okrutno ubojstvo dogodi baš na njihovu pragu, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom zateći će se u žarištu svojeg prvog aktualnog slučaja. Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron možda su na pragu osamdesete, ali još se ne daju. Hoće li ova neobična, ali genijalna ekipa uspjeti uhvatiti ubojicu prije negoli bude prekasno? Roman Klub istražitelja ubojstava četvrtkom britanska je književna senzacija koja je u samo tri mjeseca u Velikoj Britaniji prodana u više od milijun primjeraka i objavljena u četrdesetak zemalja. Još prije izlaska knjige iz tiska, prava za filmsku ekranizaciju kupila je producentska kuća Stevena Spielberga koja upravo priprema film. 

Pročitajte više