Ovo obavezno probajte na Asian Festivalu u Zagrebu, evo naših favorita

Foto: Ena Dragičević/Index

U PONEDJELJAK je počeo Asian Street Food Festival koji se sada već drugu godinu zaredom održava na zagrebačkom Strossmayerovom trgu. Drugo izdanje Asian Festivala u Zagrebu traje do nedjelje, 12. svibnja, a na njemu prvi put sudjeluju Curry House by Tuk Tuk Express, Tuna&Bar by Picnic i ZU KU JI Ramen House, ali i oni koji su prošle godine oduševili posjetitelje - K Dogs, Purple Monkey, Thai Thai, SOHO Sushi, Asian Burgers by Mate Janković i Jellyfish in Space.

Naših 5 favorita

Ako još uvijek niste posjetili ovaj vrlo popularan festival, požurite se jer traje samo do nedjelje, kako smo već napisali gore, a da bismo vam olakšali izbor, odlučili smo napraviti kratku listu s naših top 5 kućica. Eto je u nastavku, a vi svakako planirajte do Asian Festivala na Strossmayerovom trgu već danas. 

@index.hr Asian Street Food Festival u Zagrebu traje do 12. svibnja, a ovo su naši favoriti #indexhr #zagreb #asianstreetfood #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok #food #foodie ♬ original sound - Index.hr

1. K-Dog: Cheese Lover

Prvi na listi nam je K-Dog, apsolutno savršena hrskava poslastica koju nude u 3 varijante, a najbolji nam je Cheese Lover. Imaju i sjajnu Dalgona kavu te najnoviju na tržištu - Kultura kombuchu. Probali smo sve okuse, teško se odlučiti za najbolji. Ako još niste probali kombuchu, garantiramo da ćete se zbog ove navući na to osvježavajuće, ali i zdravo piće.

>> Ovo je nešto najoriginalnije što trenutno možete pojesti u Zagrebu

2. Asian Burgers: Spicy Korean

Drugi je Asian Burgers iza kojih stoji Institut za burgere Mate Jankovića jer - tko ne voli dobar burger, a ovdje su stvarno top. Spicy Korean nam je najdraži od svih koje pripremaju na Asian Festivalu i odgovara nam spicy okus, no svakako vrijedi probati i ostale.

3. Picnic: Tuna Tartar Sando

Ovaj nam je japanski sendvič divota. Tuna Tartar Sando kod Tuna&Bar by Picnic sadrži Kroštulin brioche tost, miso tuna tartar, salatu i poke umakom te teriyaki majonezom i sezamom. Ovo nam je bilo stvarno odlično zbog laganije teksture.

4. Curry House: Korean Fried Chicken

Curry House nam je isto bio hit. Jeli smo njihovu korejsku pečenu piletinu koja nije uopće bila preljuta, već više slatkasta od slatko-kiselog umaka kojim je obložena. Oni nude azijske specijalitete od Koreje do Tajlanda i Malezije, pa osim ove piletine u korejskom stilu, možete tu pronaći još i Tikka Masala Bowl te Chilli Chicken Bowl, kao i tri vrste limunade - Blue Lagoon, Mango i Raspberry.

5. Thai Thai: Pad Thai

Zadnje, ali ne i manje ukusno, Pad Thai s piletinom kod Thai Thai Streetfooda, inače jednog od boljih tajlandskih street food mjesta u Zagrebu (restoran im je u centru, kod Cvjetnog trga). Super izbalansirani okusi i porcije su ogromne. Ovdje se lako najedete ako ste jedni od onih kojima nikad nije dosta.

>> Što je točno Pad Thai o kojem se ovih dana priča, a Zagreb ga obožava godinama

Podsjećamo, već smo prvi dan isprobali sve što se nudi i i napravili veliki pregled ponude i cijena, a sve to možete pronaći OVDJE.

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 6. - 12. svibnja 2024. 
Radno vrijeme: 12:00 - 24:00  
Ulaz: besplatan

Pročitajte više