Mourinhov stroj za golove konačno zabio i za reprezentaciju: "Ovo je moj novi početak"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DIEGO COSTA je prošle sezone svojim golovima prekinuo ''vječnu'' dominaciju Reala i Barcelone te među ''siromašan'' puk Madrida donio naslov prvaka Španjolske. Atletico je taj naslov čekao punih 18 godina i Brazilac mu ga je poklonio. No, ne samo to, Atletico je na krilima fantastičnog Coste izborio i finale Lige prvaka u kojem su ga samo sekunde dijelile od naslova. Stariji i bogatiji brat iz Madrida ipak je bio sretniji.
 
Sjajne igre i puno golova Costu su dovele do španjolske reprezentacije što je izazvalo pravu buru u Brazilu. Izbornik Selecaoa Scolari svojim neodmjerenim i prgavim izjavama na račun Coste samo je podgrijavao atmosferu za vrijeme SP-a u Brazilu, a Costa je u domovini plebiscitarno proglašen izdajnikom. 
 
Također, sjajne igre u Atleticu natjerale su Josea Mourinha da fantastičnog brazilskog Španjolca dovede na Stamford Bridge na kojem se snašao kao malo tko prije njega. U samo sedam nastupa čak devet golova dokaz su da je Costa jedna od najboljih kupovina ove sezone među europskim gigantima.
 
Ipak, koliko god trpao u klubovima, Costa u reprezentaciji Španjolske nije mogao ni blizu golu. Na Mundijalu u Brazilu se utopio u sivilo cijele momčadi, a sve do jučer i meča protiv Luksemburga u dresu Furije nije znao naći put do protivničke mreže.
 
Ipak u pobijedi Španjolske od 4:0 i Costa je napokon zabio i nakon meča priznao da je osjetio olakšanje što je prekinuo golgetersku sušu u dresu Španjolske.
 

"Moram se zahvaliti izborniku na podršci. Vjerovao je u mene. Užasno me smetalo što nisam zabijao, ali ono što me najviše mučilo je što je momčad gubila. Ovaj gol moj je novi početak", rekao je Diego Costa nakon utakmice, a zadovoljan je bio i izbornik Vicente del Bosque:
 
"Svi smo željeli da zabije. Na poluvremenu sam mu rekao da mora ostati smiren. Vidljiva je bila njegova nervoza u želji da napokon zabije. Mi smo uvijek bili zadovoljni njegovim radom, bit će nam važan u budućnosti."
 

Pročitajte više