Obrvan za Index: Angelovskog sam s pravom potjerao, nije trebao ni ići na Euro! Makedonci stali uz hrvatskog stručnjaka

Foto: Getty Images / Guliver image 

NAKON sramotne izjave jednog od najiskusnijih makedonskih reprezentativaca Branislava Angelovskog, odmah nakon poraza od Islanda u kojoj je na krajnje primitivan način prozvao izbornika Ivicu Obrvana i naturalizirane igrače, Slovenca Renata Vugrineca i Srbina Nemanju Pribaka kao glavne krivce zbog relativnog neuspjeha reprezentacije na ovogodišnjem EP u Danskoj, Ivica Obrvan izbacio je igrača Constante iz reprezentacije. 

"Da, udaljio sam ga iz reprezentacije. Dok sam ja na čelu ove reprezentacije za Angelovskog ovdje više nema mjesta", javio se Indexu nekadašnji trener Zagreba.

Obrvan također dodaje da on nikada nije branio nikome pravo na svoje mišljenje, štoviše, "to pravo je sveto" i nitko ga niti može niti smije nekome oduzeti.

"Angelovski je sa mnom trebao razgovarati ako ga nešto muči. Nikako nije smio postupiti na način na koji je postupio. Što se mene tiče, za njega mjesta u reprezentaciji za sutrašnji meč protiv Španjolske nema, pa i dalje dok sam ja izbornik. Mi smo u Dansku došli strahovito oslabljeni i sam prolazak prve grupe je za nas bio veliki uspjeh. U stanju kakvom smo došli na EP,  sve više od toga bila bi znanstvena fantastika. A što se tiče Angelovskog, o njemu sam rekao sve. Dodat ću samo da taj igrač uopće nije ni trebao putovati u Dansku, ali je silom prilika naknadno pozvan", rekao je nam je dobro raspoložen izbornik Makedonije, objašnjavajući da je preteško njihov poraz od Islanda nazvati debaklom, ako se u obzir uzme stanje u kojem su došli na turnir. 

Da podsjetimo, Angelovski je odmah nakon potaza od Islanda izjavio: "Mi smo cijelo prvenstvo odigrali razočaravajuće. Zaista smo jako jeftino prodali nacionalni ponos i veličanstveno peto mjesto osvojeno na posljednjem Europskom prvenstvu. Nepotrebnim dijeljenjem putovnica narušeno je sve što smo gradili. Bog nas je kaznio onime što najviše boli, ozljedom Naumča Mojsovskog."

Nezadovoljan je Angelovski što su prošle godine, uoči EP-a, makedonsko državljanstvo dobili Slovenac Renato Vugrinec iz Metalurga i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Pribak iz Vardara. Baš je ulazak Pribaka protiv Islanda posebno zasmetao Anlegovskog: "Ulazak Pribaka potpuno nam je poremetio ritam i odveo nas u poraz. Zaista bih volio da nam netko kaže "trpaj golove!" na srpsko-hrvatskom", što je bio ironičan pokušaj Angelovskog da prizove bivšeg izbornika Zvonka Šundovskog, inače svog trenera Constanti.

Makedonci: Obrvan je izuzetan stručnjak 

No, izgleda da se Angelovski malo zanio u pokušaju da brojeći krvna zrnca traži "pedra" za neuspjeh makedonskog rukometa na ovogodišnjem EP. Makedonski mediji su gotovo jednoglasno stali na Obrvanovu stranu i istup Angelovskog dočekali na nož.

Velika većina njih smatra da je Obrvan izuzetan stručnjak  kojeg su u postizanju većeg uspijeha omeli isključivo problemi s ozljedama. Glas makedonske javnosti nedvojbeno upućuje da se sa ovakvom izjavom Angelovski pošteno izblamirao te da je posve jasno da za njega više ne bi smjelo biti mjesta u makedonskoj reprezentaciji.

Pročitajte više